top icon
Blog

ΕΚΟ Acropolis Rally Forum: Τι είναι πάλι τούτο…

Ο Σ.Χ. παρακολουθεί μέσω Ίντερνετ το Φόρουμ, συνέδριο απολογισμού για το Ράλλυ Ακρόπολις, που εξελίχθηκε σε σεμινάριο στα ελληνικά, με παγκόσμια απήχηση.

Μαρούσι, στη Γράμμου τα γραφεία μας. Η επιστροφή των Τζεντάι στο παλάτι, χάρη σε τύπους που εκδίδουν τους 4Τροχούς γιατί τους γουστάρουν, και επενδύουν γιατί τους πιστεύουν. Η τρέλα μας με τη δική τους, και το σωστό business στον παρονομαστή. Είναι αυτό που δένει τις σχέσεις και προκύπτει η διαχρονική αξία.

Γράμμου InOut

Ο Μάριος, ο φύλακας άγγελος των PC μας και της διαδικτυακής διαχείρισης, λησμόνησε, και το PC WRC δε διαθέτει κάμερα, ούτε ηχεία. Ο υποφαινόμενος όμως διαθέτει iPad-F1, οπότε απαντάς στην ηλεκτρονική καλημέρα από το γραφείο του υπουργού Αυγενάκη επιλέγοντας το σχετικό link που σε οδηγεί στο Καβούρι, όπου και το Φόρουμ για τον απολογισμό του Ράλλυ Ακρόπολις του 2021 και την προετοιμασία του αγώνα το 2022 και το 2023. Στο WRC, που αλλού;

ΕΚΟ Acropolis Rally Forum

Σε πρώτο πρόσωπο

Προσκλήθηκα αλλά δεν συμμετείχα, όπως έχω επιλέξει. Όταν είχα ρόλο τσακίστηκα και το χάρηκα και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Όταν απλώς είμαι κάπου παρών για να ενημερώνομαι, όπως για τις παρουσιάσεις νέων αυτοκινήτων, που ποτέ δεν ήμουν λάτρης, αφήνω χώρο στους νεότερους και, τέλος πάντων, σε όσους έχουν επιλέξει οι υπεύθυνοι.

Όταν έχεις τη δική σου διαδρομή και αφού στηρίζεις, έχεις το δικαίωμα των αποστάσεων, με γεγονός πως διατίθεσαι να προσφέρεις. Συμφωνούμε πως όλα για κάποιον λόγο γίνονται, αλλά ξυπνάει ο εγωισμός του πρωταθλητή, και πικραίνεται. Όταν ανέβηκες-κατέβηκες τα βουνά ως «prof» από το ’83 μέχρι και το ’99, οπότε στην κυριολεξία σε έσυραν από το μπάκετ στην καρέκλα, και το γραφείο Τύπου λάμπει ως έργο της ομάδας σου, έχεις και την απαίτηση για την αναγνώριση.

Την πικρία πάντως ισοπέδωσε ο ίδιος ο αγώνας με το μέγεθός του, ενώ πλέον δεν περιόρισαν αλλά έσβησαν τα αρνητικά σου συναισθήματα, τα έργα του Motorsport Greece.

ΕΚΟ Acropolis Rally Forum

Το αποκορύφωμα

Συγκλονιστικό όλο αυτό προχθές εκεί, όπως εξελίχθηκε στο Καβούρι, σε απόλυτη ισορροπία με το γεγονός-θρύλο. Ο Αυγενάκης να υποδέχεται, αφήνοντας το έργο όλων τους να προπορεύεται, ο Πουρναράκης να συντονίζει όπως δεν έχεις ζήσει σαράντα χρόνια σε παρουσιάσεις από το Ντιτρόιτ μέχρι το Τόκιο, και ο Νίκος Τσάδαρης του «Γίνε» και του Safetrack, o συγγενής, να φορτίζει συναισθηματικά όπως μόνο αυτός μπορεί, με ουσία και όχι με λόγια του αέρα, και πάντα την κατάλληλη, την κρίσιμη στιγμή.

Ο Λάμπρος δεν είναι εκεί, από ευγένεια φαντάζομαι, αλλά είναι ο Παύλος Αθανασούλας και η Ελένη Ξενάκη, σωματοφύλακες και ψυχής σε σχέση με την κ. Ανίτα Πασαλή. Η τελευταία μιας γενιάς σημαντικών σε φυσιολογική αποστρατεία, η μόνη που σέβεται επακριβώς και την ιστορία του αγώνα-έργου μας, που παραδοσιακά πλέον συγκρούεται με την εμπάθεια του προέδρου της Ομοσπονδίας, που δεν μπορεί να ξεπεράσει το φάντασμα της ΕΛΠΑ.

ΕΚΟ Acropolis Rally Forum

Καμία αμφιβολία ότι, αν ήταν προχθές εκεί στο Καβούρι ο Βασίλης Δεσποτόπουλος και ο Αλέξανδρος Μανιατόπουλος, θα απαιτείτο υποστήριξη ώστε να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους σε σχέση με το σήμερα και το αύριο της δημιουργίας τους, που ξεπέρασε πλέον και τον «αυτοκράτορα», τον Αλέξανδρο Δαρδούφα. Θα έτριβαν τα μάτια τους βλέποντας εκεί, επί σκηνής, τον δικό μας άνθρωπο, τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον Χρίστο Σταϊκούρα, που στήριξε αφού ήξερε πως δε θα χάσει η πολιτεία, και ακόμα δύο υπουργούς. Θα πείτε, «Ήταν ο βασιλιάς κάποτε». Τότε στην απονομή, σε αγώνα που συμμετείχαν και Ferrari.

Λοιπόν, ξεπεράστηκε όλο αυτό που μας συνόδευε μέχρι πρόσφατα και άλλωστε το τοποθέτησε αλλού, σε σύγχρονη βάση ο Μητσοτάκης, που ήρθε στην αφετηρία, σφραγίζοντας ως σημαντική τη σχέση της πολιτείας με το motorsport.

Προχθές οι motorsport, τα κομάντο που έγραψαν ιστορία στα βουνά, ήρθαν και απολογήθηκαν-ανέλυσαν, ξεπερνώντας και την έκθεση του Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Βουλή του WRC η Ελλάδα μας, και οι καταθέσεις των ξένων ειδικών νόμιζες πως ήταν αποτέλεσμα σύνδεσης σε zoom. Ήθελε χρόνο ώστε να αντιληφθείς ότι ήρθαν Ελλάδα ξένοι managers για να ερμηνεύσουν και να αναλύσουν, μην κρύβοντας το θαυμασμό τους. Είχες να μάθεις προχθές. Διδάχτηκες σε διάφορα επίπεδα και ένιωσες όμορφα, αισθάνθηκες περήφανος και για τους Έλληνες εκπροσώπους φορέων και χορηγών. Υψηλού επιπέδου γεγονός, που δεν έχει προκύψει ούτε στο περιθώριο αγώνων της F1, ούτε από τη FIA. Να ζηλεύει και η FIFA. Μήνυμα και στον μικρόκοσμο των Ομοσπονδιών σε σχέση με το ρόλο τους, κακά τα ψέματα.

ΕΚΟ Acropolis Rally Forum

ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Ο στόχος ήταν να επιστρέψει στο WRC, και ήξερες ότι η Πασαλή με τους Νίκους, Μανώλη και Πασαλή, μαζί της και στα μετόπισθεν την κ. Ελένη Φερτάκη, θα τον κάνουν τέλειο τον αγώνα, ενώ δεν έχεις αμφιβολία. Ο Αθανασούλας και θα συντονίσει και θα συνεννοηθεί στη γλώσσα τους, με τους ξένους υπεύθυνους και ειδικούς, όπως μόνο αυτός γνωρίζει, αφού άλλωστε τους γνωρίζει.

Μετά τον αγώνα έγιναν συναντήσεις και ακούστηκαν και παρατηρήσεις ουσίας, ενώ συζητήθηκαν και άλλα χρήσιμα και για το αύριο. Της διεκπεραίωσης όμως όλα αυτά, όπως αποδείχθηκε μετά την προχθεσινή συνάντηση του οράματος.

ΕΚΟ Acropolis Rally Forum

Ρεσιτάλ Ελληνικού savoir-faire, χαριστική βολή στη μιζέρια του «γιατί αυτοί και όχι εγώ», και μακριά από εμάς τα διαφορά φτηνά ως άλλοθι συνδεδεμένα με αστοχίες, μικρο-τρακαρίσματα και απρέπειες-χοντράδες που αφορούν αμοιβές, υπεράνω βέβαια του χρόνου απασχόλησης και των φόρων.

Στα σκουπίδια η μιζέρια, με αποδείξεις και με διαφάνεια που βρίσκεις μόνο σε μονοπρόσωπη οικογενειακή επιχείρηση, και όσοι της δυσπιστίας κάντε τον κόπο και ακούστε τον απολογισμό του Νικόλα Κερερέ, που έχει διαβάσει τις απορίες σας και σας απαντάει.

Το παραπάνω αποτελεί σημείωμα με το χέρι στην καρδιά, και είναι αλήθεια – δεν πρόκειται για το «όνειρο είναι και μη με ξυπνάτε», όπως θα το χαρακτήριζες αν σου το περιέγραφαν πριν από 10-12 μήνες. Καλή συνέχεια._ «Στρατισίνο»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ