top icon
Eλληνικοί αγώνες

Αντιθέσεις

Ελληνικοί αγώνες; Στο κοιμητήριο!

Τους «σκοτώσαμε» από την πολλή αγάπη, και είμαστε πολλοί οι υπεύθυνοι. Το χειρότερο, δε βλέπεις φως στο βάθος ενός τούνελ που έχει εξελιχθεί σε μη διαχειρίσιμο λαβύρινθο.

Σε graffiti οι υπεύθυνοι, όπως είναι ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ, Δημήτρης Μιχελακάκης, που στο παρελθόν με συνεργάτες του έκαναν σημαία την «αλλαγή» σε σχέση με την ΕΛΠΑ. Ό,τι σήμερα μιμούνται στην κακή εκδοχή της ξεπερασμένης πρακτικής. Συμβαίνει και στους καλύτερους, να ζεις με ό,τι κατηγορούσες. Έσκισες, λοιπόν, τη σημαία σου και, προσπαθώντας να επιβιώσεις, έχεις ξεπεράσει το έντιμο ισόγειο, και είπαμε, «περιπλανήσεις σε λαβύρινθο».

Χρονικά, και όχι μόνο, η δραστηριότητα του Δ.Μ. βρίσκεται σε παράλληλη πορεία με τον Μάριο Ηλιόπουλο, που όπως λέγεται, με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του ΔΣ του ΣΟΑΑ, όπου είναι πρόεδρος, παρεμβαίνει με έναν δικό του τρόπο. Εκτός ΔΣ, και έτσι δεν υποστηρίζει το ρόλο του, συνδεδεμένος με τα προβλήματα των αγωνιζομένων. Γνώμη μας πως ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος ολοκλήρωσε με τα κοινά όταν εξελέγη στο ΔΣ της ΟΜΑΕ, αλλά παραιτήθηκε το ίδιο βράδυ της συγκρότησης σε σώμα, και αναζητείται ο πραγματικός λόγος.

Σε κάθε περίπτωση, η δυναμική επιστροφή του Ηλιόπουλου στα κοινά, ξανά ως σύμμαχος Μιχελακάκη, ενώ τον είχε απορρίψει τον Δ.Μ. με σκληρούς χαρακτηρισμούς, σημαδεύτηκε με προσωπική του παρέμβαση, μακριά από τον θεσμικό του ρόλο, που ενίσχυσε το διχασμό και φούντωσε τη διχόνοια. Με μοχλό την Ανάβαση Κύμης ως γεγονός, όπου τα «νταούλια» επικράτησαν των επιδόσεων, αλλά και των ατυχιών.

Κατάντια, και μία ακόμα αφορμή του σημειώματος είναι ότι τα χειρότερα ήρθαν, με γελοιότητες συνδεδεμένες με τις συμμετοχές σε Ανάβαση. Την Παρασκευή, με την τυπική λήξη, ήταν είκοσι, και τη Δευτέρα έπειτα από παράταση έγιναν σαράντα, και όλο αυτό ως συμπεριφορά ξεπερνάει την κακή αισθητική συγκεκριμένου Σωματείου, μακριά από τις αρχές ίδρυσής του, και συνδέεται με τον ύπουλο τρόπο της καταστροφής, μιας ΕΠΑ που εξελίσσεται σε «one woman show» το 2022. Όταν η κοινωνία βαδίζει στο δρόμο για το 2030… Η ευθύνη αποκλειστικά της Ομοσπονδίας.

Επιτέλους, θετική σκέψη…

Οι οδηγοί, τουλάχιστον σε σχέση με την εκπροσώπησή τους, εμφανίζονται πλέον ευαισθητοποιημένοι και αποφασισμένοι. Οι «πέντε» εκπρόσωποί τους, πρωταγωνιστές μιας επαγρύπνησης με αποτέλεσμα την πολύμηνη αποχή, που δεν αμφισβητείται ακόμα και αν συνδυάζεται με το momentum της εποχής, διαχειρίστηκαν δημιουργικά την προδοσία στην εκπροσώπησή τους. Ως πραγματικοί αγωνιζόμενοι, προχώρησαν δυναμικά για την απόκτηση θεσμικής ταυτότητας, με την ίδρυση του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων».

Η διοικούσα επιτροπή τους αποτελείται από έξι μέλη – νέοι, παθιασμένοι, υγιείς και αποφασισμένοι, που ήδη εργάζονται προς τη σωστή κατεύθυνση και ενεργούν για την τέλεια σχέση με τα μέλη τους, τα οποία αυξάνονται ραγδαία. Όπως ακούστηκε χθες Τρίτη στα ερτζιανά, στους 90,4 στην εκπομπή της Τρίτης από τον Στράτο Φωτεινέλη· εκπομπή-σταθμός για το χώρο. Οδηγοί αγώνων, που συμμετέχουν και πληρώνουν χωρίς υποστήριξη, δίνουν τον αγώνα τους και εκτός μπάκετ, και απλώς το βουλώνεις και τους στηρίζεις χωρίς «ναι μεν αλλά».

Σήμερα, μια αγωνιστική περίοδος όπου η ανοησία συναγωνίζεται με την απρέπεια, την εποχή που η οικονομική κρίση καλά κρατεί, και δεν προέκυψε τυχαία ένα πληγωμένο Ράλλυ στη Φθιώτιδα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, που θα μπορούσαν να είναι αντίστοιχα και με πενήντα συμμετοχές.

Λογικά, με την ίδρυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου και τη σχετική υπομονή, αλλά σε μέγιστο βαθμό την επιμονή τους, θα διεκδικήσουν και τις θεσμικές θέσεις στην ΟΜΑΕ και στην ΕΠΑ. Οπότε και θα προκύψει η ανάγκη συνεννόησης με τους άλλους τρεις Συνδέσμους, που οφείλουν να επιδείξουν εντιμότητα. Θα το κάνει ο ΣΑΜΑΕ, σύμμαχός τους σε δεοντολογία και πάθος διεκδίκησης, με πιλότο τη νομιμότητα.

Από εκεί και πέρα, στο μηδέν η εμπιστοσύνη μας σε ΣΟΑΑ και ΣΟΑΒΕ, εκτός όμως μάχης στην ουσία των εξελίξεων, όταν πλέον αμφισβητείται η δυνατότητα εκπροσώπησης ακόμα και των μελών στα ΔΣ τους…

Κακά τα ψέματα

Η σκόνη του επιτυχημένου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις δεν μπορεί να σκεπάσει τα προβλήματα των ελληνικών αγώνων. Μονόδρομος, να αναστατωθούν περισσότερα μέλη της ΓΣ της Ομοσπονδίας. Μια ρευστή πλειοψηφία Σωματείων που ελέγχονται από τη διοίκηση, με φτηνές υποσχέσεις. Ανάμεσά τους και κάποια Σωματεία με ιστορία και δυναμική, με μέλη τους αθλητές που νιώθουν προδομένοι.

Το κλειδί για την αλλαγή που επιβάλλεται δεν το έχουν από μόνοι τους οι αγωνιζόμενοι μέσω των Συνδέσμων τους. Ουδείς αμφισβητεί, και μάλιστα επιβάλλεται να προκύπτουν ουσιαστικές παρεμβάσεις προς όφελος της καθημερινότητάς τους, και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι είναι τουλάχιστον δέκα, μπορεί και δώδεκα τα έγκυρα Σωματεία, που ακούν και είναι συνδεδεμένα με τους αθλητές τους.

Όμως είναι έξι Σωματεία που αντιδρούν μεθοδικά και με απόδειξη. Είναι οι βαριές σφραγίδες του ΑΟΘ, της ΛΑΒ, της ΕΛΕΤΑ, του ΑΟΚ, του Κιλκίς, του ΑΣ Καλαμάτας, με τον κ. Κατσά να «ζωγραφίζει» στα Μέσα, αλλά θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον δεκαέξι.

Απορούμε μέσα από τη δική μας άτυπη θεώρηση, γιατί απουσιάζουν από αυτό το ουσιαστικό κίνημα αλλαγής, με σημαία την ευγένεια που υποτιμήθηκε, βαριά χαρτιά, σημαντικά Σωματεία, όπως το ΑΣΜΑ, η Start Line, o ΑΟΠ, και βέβαια η ΑΛΑΛ, και πρόκειται για σύνολο που αδικείται, αν και εφόσον θεωρείται δεκανίκι μιας διοίκησης, κακής και σε αισθητική. Διοίκηση που παραπαίει, και δε θα χαρακτηρίσουμε τις θλιβερές εικόνες και την ύπουλη συμπεριφορά σε δημόσια θέα, μέσα από θεσμικούς ρόλους.

Ο χρόνος πιέζει, και η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί τρόπο, χρόνο, κόπο, χρήματα, καθαρά και γνήσια, μακριά από συναλλαγές… όπως βέβαια και το τέλος της διχόνοιας.

Προς γνώση

Σωματεία ψηφίζουν, και από εκεί πρέπει να ξεκινήσει το «by pass», με τα μέλη τους-αγωνιζόμενους να πιέζουν και ως εσωτερική πλειοψηφία, ως οντότητα με δυναμική και ρόλο που κάνει τη διαφορά υπεράνω ποσοστών.

Με την ευκαιρία

Με γεγονός πως δεν ταιριάζει στο χώρο μας η ασθένεια της αυτοπροβολής πεινασμένων, που προέκυψαν άνευ ιστορικής διαδρομής, αναμένουμε την απολογιστική Συνέντευξη Τύπου, ή έστω τη σχετική ανακοίνωση που θα αφορά το ΙΡΑ, με τα κόστη-έξοδα και τα έσοδα.

Αδιανόητο, εκτός κάθε δεοντολογίας και αρχών, οι ψίθυροι, τα υπονοούμενα ότι η ζημιά καλύφθηκε από προσωπικά χρήματα της κ. Φωτεινής Ψαρράκου. Πρόεδρος τουλάχιστον τριών ταχυτήτων, φήμη που κάνει κακό στο χώρο ευρύτερα. Αναμένοντας._ Σ. X.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ