top icon
Blog

Γιώργος Συγγελίδης – In memoriam: Έφυγε ο κ. Γιώργος…

Πλήρης ημερών, σοβαρός και με καθαρό μυαλό έφυγε ο Γιώργος Συγγελίδης.

Από τους τελευταίους των μεγάλων της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου.

Πετυχημένοι όλοι τους, πρωταθλητές σε ένα τρελό ράλλυ και ο γνωστός μας ως κ. Γιώργος με κεφαλαίο το Κ ήδη λείπει στην κόρη του Ρίτσα και στα αγόρια του Πολυχρόνη και Γιάννη, όπως βέβαια και στα εγγόνια του.

Οικογένεια, δικό του έργο με ατσάλινες βάσεις το μέγεθος μιας συγκλονιστικής προσπάθειας που συνεχίζεται υποδειγματικά και εξελίσσεται από τους διαδόχους του.

Σε πρώτο πρόσωπο

Κάποτε στο αεροπλάνο επιστρέφοντας από τη Γενεύη τόλμησα να σχολιάσω στον κ. Πολυχρόνη Συγγελίδη ότι «τον ξεπεράσατε τον πατέρα». Σπάνια χαμογελάει, δεν κρύβεται αλλά όπως και ο μπαμπάς του ο Γιώργος που αποχαιρετάμε σήμερα, αντιμετωπίζει σοβαρά κάθε σχόλιο, τη στιγμή που ως σκέψη ήδη ταξιδεύει αλλού σε επόμενο project

Το σχόλιο του-απάντηση το θυμάμαι ακόμα: «Δεν προσπερνιέται ο μπαμπάς, Στράτη μου».

Το γνωρίζαμε, αλλά δεν το σχολιάζαμε. Άλλωστε, εκπέμπει έναν απίστευτο σεβασμό αυτή η οικογένεια, ότι τον επισκέπτονται συχνά τα αγόρια του.

Πριν πολλά χρόνια, τότε συχνά στο Παρίσι, ο αφελής θα σχολίαζε για να δεχτούν οδηγίες. Καμία σχέση, αφού έχοντας μαζί του κόρη και αγόρια από πολύ μικρά είχε δώσει την κατάλληλη αγωγή ώστε να είναι έντιμοι και δημιουργικοί τοποθετώντας τον πήχη πολύ ψηλά.

Έζησε και δημιούργησε στην αγορά αυτοκινήτου όπως ελάχιστοι ο Γιώργος Συγγελίδης. Ο ασυμβίβαστος Πατριάρχης του Αυτοκινήτου στη Λεωφόρο Συγγρού που με ατού την ευφυΐα του και με όπλο του τη Citroen την ξεπέρασε ανοίγοντας άλλους δρόμους στα παιδιά του.

Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με πλεονέκτημα μια εμπειρία ζωής συνδεδεμένη με το να εργάζεσαι σκληρά, σε τρελούς ρυθμούς που ελάχιστοι μπορούν και ακολουθούν, ώστε να προσπαθείς συνέχεια για ό,τι φαίνεται ακατόρθωτο.

Sugkelidhs

Τίποτα δεν τους χαρίστηκε και όταν πιτσιρικάς ταξίδευα με τον ΚΚ σε μια ακόμα αποκλειστική αποστολή της Citroen, δεν περιγράφεται το πως μας αντιμετώπιζαν οι Γάλλοι. Τότε και ήταν ο mr George ο άνθρωπος τους, όπως το έζησα τη σύγχρονη εποχή με άνθρωπο τους τον mr Polis. Κτίστηκε με υπομονή και αρχές αυτή η σχέση όπως άλλωστε και με την ελληνική αγορά και τυχερός ο υπογράφων έχει ακούσει και μπαμπά Γιανήρη και Καρέλη να σχολιάζουν και να διηγούνται ιστορίες για τη σχέση τους με την οικογένεια.

Ανέκδοτα ουσίας και σεβασμού που δεν δημοσιοποιούνται γιατί έζησε σεμνά ενώ έτσι εκτός δημοσιότητας ήθελε και κατάφερε να ζουν και τα παιδιά του και ψάξε και φωτογραφία τους δύσκολα θα βρεις στα life style περιοδικά της εποχής.

Προβολή μέσα από το έργο τους και για τον Έλληνα, ο Γιώργος Συγγελίδης είναι συνδεδεμένος με το λαμπερό κατάστημα στη Συγγρού -γωνία όπου και η ΟΑ με τον βάτραχο την DS να δεσπόζει. Ανθρωποκεντρικό lay out και το περιβάλλον να σε προσκαλεί. Μετά από 50 χρόνια σχολιάζεις πως δεν είναι τυχαία σχεδιασμένα τα καταστήματα λιανικής του Ομίλου που σε παρασύρουν να τα επισκεφτείς.

Συγγελίδης-4Τροχοί

Ήταν φίλος του Κώστα Καββαθά ο Γιώργος Συγγελίδης όπως και τα παιδιά του με σεβασμό περίσσευμα για τον Πρύτανη και το περιοδικό που ίδρυσε και αντιστέκεται. Άλλωστε όλους μας συνέδεε με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο η κ. Δώρα Συγγελίδη, η σύζυγος του που έφυγε πρόσφατα και ήδη έχουν ανταμώσει στην Τέλεια Διαδρομή της επόμενης ημέρας, όντας άνθρωποι της βαθιάς, της ουσιαστικής πίστης με απίστευτη προσφορά και συνέπεια στα ιερά και στα όσια, που ουδέποτε έχει επικοινωνηθεί.

Θερμά συλλυπητήρια, με σεβασμό στην οικογένεια Συγγελίδη, από όλους μας σε 4Tροχοί και Alpha Editions._ Σ.Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ