top icon
Ελλάδα

Η MG στην Ελλάδα – Δείτε με ποια μοντέλα έρχεται

Ο Όμιλος Συγγελίδη επαναφέρει στη χώρα μας την MG από το Σεπτέμβριο και ενισχύει περαιτέρω τη δυναμική του στο χώρο του αυτοκινήτου.

Επίσημα πλέον η MG επιστρέφει στην ελληνική αγορά, με την πρεμιέρα της να έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου. Την αντιπροσώπευση της ιστορικής βρετανικής φίρμας έχει ο Όμιλος Συγγελίδη, ο οποίος με την κίνηση αυτή ενισχύει σημαντικά τη θέση του στο χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Η MG (Morris Garage) με τη μακρά ιστορία που ιδρύθηκε το 1920 και ξεκίνησε την παραγωγή το 1924, διέγραψε μια λαμπρή πορεία μέχρι τις αρχές του αιώνα μας, με το όνομά της να ταυτίζεται με τα σπορ μοντέλα. Από το 2000 ενώθηκε με τη Rover δημιουργώντας τον Όμιλο MG Rover ο οποίος όμως δεν μακροημέρευσε, καθώς τον Απρίλιο του 2005 σταμάτησε την παραγωγή αυτοκινήτων.

Δύο χρόνια μετά, το 2007 η MG ξεκίνησε μια νέα πορεία, υπό την ιδιοκτησία Nanjing Automobile Corporation (NAC) και μετονομάστηκε σε MG Motors, ενώ σήμερα ανήκει στην κινεζική SAIC Motor Corporation Limited και κατασκευάζει τόσο συμβατικά αυτοκίνητα, όσο και εξηλεκτρισμένα.

Δείτε επίσης: Οδηγούμε το MG4 Electric

MG4 Electric

MG4 Electric

Η MG έχει κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα στην Ευρώπη και σημειώνει σημαντικές πωλήσεις με αυξητικές τάσεις κάθε χρόνο, από το 2021 που έκανε πρεμιέρα στην αγορά της γηραιάς Ηπείρου, υπερδιπλασιάζοντας κάθε έτος τις ταξινομήσεις της.

Με όπλα της τεχνολογία και την πλούσια γκάμα εκδόσεων, η MG έχει σχεδιάσει τα αυτοκίνητά της με γνώμονα τον Ευρωπαίο οδηγό, προσφέροντας βιώσιμα, έξυπνα λειτουργικά και προσιτά αυτοκίνητα. Η αγορά της Ευρώπης μπορεί να μην πλησιάζει σε όγκο αυτή της Κίνας, αλλά αναμφίβολα αποτελεί φιλέτο για την MG, καθώς της προσφέρει κύρος.

Τα μοντέλα της MG εξελίσσονται στο στούντιο σχεδιασμού της εταιρείας στη Σαγκάη, σε συνεργασία με το στούντιο σχεδιασμού στο Λονδίνο, με την παραγωγή να γίνεται στην Κίνα, ενώ είναι διαθέσιμα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που πλησιάζουν τις 30 στον αριθμό.

Δείτε επίσης: Οδηγούμε τα κινέζικα SUV MG Marvel και Lynk & Co 01

MG MARVEL

MG Marvel

Αναλυτικά τα μοντέλα της MG που θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά:

ZS: Ένα B-SUV με turbo κινητήρες βενζίνης 1,0 και 1,5 λτ. Επίσης, διαθέσιμο θα είναι και σε ηλεκτρική έκδοση.

MG 4: Ένα αμιγώς ηλεκτρικό hatchback με μπαταρία 51 kW και 64 kW και αυτονομία που θα αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα.

ΗS: Ένα μεγάλο C-SUV που θα βρεθεί στην καρδιά της κατηγορίας και θα εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων.

EHS: Ένα C-SUV με Plug-in υβριδικό σύνολο, που θα δίνει έμφαση στην απόδοση και τις επιδόσεις, με 258 ίππους.

MG 5: Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητο με Station Wagon αμάξωμα.

MG4 Electric

MG4 Electric

Ένα δυναμικό ξεκίνημα από την MG, η οποία έρχεται με πλούσια γκάμα μοντέλων και υψηλό δείκτη αξίας – τιμής που αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα στην αγορά του αυτοκινήτου. Η αντιπροσώπευση από τον Όμιλο Συγγελίδη εγγυάται επίσης την εύρυθμη λειτουργία της και σύντομα θα έχουμε νεότερα σχετικά με τις εκθέσεις που θα μπορείτε να δείτε τα αυτοκίνητα, αλλά και τις τιμές τους.

MG4 Electric

MG4 Electric

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • 2021 MG EHS Plug-in Hybrid exterior
  • 2021 MG EHS Plug-in Hybrid exterior
  • MG EHS Plug-in Hybrid interior
  • MG4 electric xpower
  • MG4 electric xpower
  • MG4 electric xpower
  • MG5
  • MG5
  • MG ZS EV
  • MG ZS EV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ