top icon
Κόσμος

MG2: Ένα πιο μικρό και προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο έρχεται το 2025

Η MG έχει μπει δυναμικά στην αγορά, με πολλά μοντέλα, ενώ τώρα ετοιμάζει ένα εισαγωγικό ηλεκτρικό, στη μικρή κατηγορία.

Η MG Motor πρόσφατα παρουσίασε το νέο μικρό της MG3. Ένα μοντέλο με αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα. Με το μελάνι των δημοσιευμάτων να μην έχει ακόμα στεγνώσει, η κινεζική εταιρεία ετοιμάζει ένα ακόμα μοντέλο. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρό, το οποίο θα είναι η αδελφή έκδοση του MG3 και θα έχει ως στόχο να προσφέρει στην αγορά ένα προσιτό μοντέλο του «είδους».

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί το όνομά του ακόμα, αυτό θα μπορούσε να είναι MG2. Ο ανταγωνισμός του, μεταξύ άλλων, θα είναι το Dacia Spring και το νέο ηλεκτρικό Citroen C3. Η ανακοίνωση του μικρού αυτού μοντέλου έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του MG3, με στέλεχος της εταιρείας να παραδέχεται ότι έχουν σε εξέλιξη ένα μικρό ηλεκτρικό.

Το λανσάρισμα του μοντέλου υπολογίζεται να γίνει σε δύο περίπου χρόνια, ίσως και σε 18 μήνες. Με αυτά τα δεδομένα πιθανότατα να δούμε το νέο μικρό ηλεκτρικό, μέχρι του τέλος του 2025.

Όσον αφορά το όνομα, δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι θα είναι MG2, αλλά λογικά αναμένεται να ακολουθήσει μια λογική συνέχεια των άλλων μοντέλων της γκάμας. Επίσης, δεν είναι σαφές αν θα είναι ένα εντελώς νέο μικρό μοντέλο ή η ηλεκτρική έκδοση του MG3.

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθεί την αιχμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, με τα χαρακτηριστικά που έχουν τα ηλεκτρικά μοντέλα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κλειστή εμπρός μάσκα. Στο εσωτερικό αναμένεται να δούμε στοιχεία από το MG3, με ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη συστήματος πολυμέσων 10,25 ιντσών.

Στόχος πάντως είναι να διατηρηθεί η τιμή χαμηλά και πέριξ των 20.000 ευρώ, για να χτυπήσει την αγορά των μικρών ηλεκτρικών, που φαίνεται να μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς.

MG2

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ