top icon
Blog

H Porsche Macan με 2λιτρο κινητήρα

Επέκταση προς τα κάτω για την μικρή… Cayenne με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της δημοτικότητάς της.

Τη θέση του κάτω από το καπό και των «ευρωπαϊκών» πλέον Macan βρήκε ο 2λιτρος και 4κύλινδρος ασφαλώς υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της Porsche (ή μήπως της Audi/VW;), ο οποίος αποδίδει 252 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 370 Nm ροπής σταθερά από τις 1.600 μέχρι και τις 4.500 σ.α.λ. Η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει πως ο κινητήρας λειτουργεί με μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης τα 2 bar διαθέτοντας άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων, με εκείνες της εξαγωγής μάλιστα να ελέγχονται και ως προς το βύθισμά τους.

Η εταιρεία ανακοινώνει πως ο κινητήρας, όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις, συνδυάζεται με το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Porsche (PDK) εξασφαλίζοντας, με και χωρίς το «πακέτο» Sport Chrono Package, επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,5 και 6,7 δλ. αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις, η τελική της 2λιτρης Macan, η οποία σταματά την ένδειξη της ζυγαριάς στα 1.770 κιλά, φτάνει τα 229 χλμ./ώρα. Όσο για τη μέση κατανάλωση, οι Γερμανοί ανακοινώνουν τιμές που κυμαίνονται από 7,2 έως και 7,4 λιτ./100 χλμ., ανάλογα με την επιλεχθείσα διάσταση των τροχών.

Σε ότι αφορά στον εξοπλισμό, η Porsche φαίνεται να έκανε τις λιγότερες δυνατές εκπτώσεις προσφέροντας τη βασική, πλέον, Macan με αξεσουάρ, όπως οι τροχοί 18 ιντσών, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα επενδεδυμένα με Alcantara και το σύστημα Porsche Communication Management (PCM). Φυσικά, η τετρακίνηση PΤΜ (Porsche Traction Management) είναι στάνταρ, όχι όμως και η προαιρετική αερανάρτηση των Γερμανών.

Στην αγορά της Γερμανίας, η 2λτρη Porsche Macan κοστίζει κάτι παραπάνω από 55.000 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ