top icon
Blog

Η Halkias Group στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με Renault: Ποτέ μη λες ποτέ

Η ζωή κύκλους κάνει, και δε θα πίστευες ποτέ ότι ένας «Νισαναίος», όπως ο Θέμης Χαλκιάς, έμαθε γαλλικά και πάει με Renault στον αγώνα που υπήρξε υπόθεση Nissan. Στο γρίφο ο «Στρατισίνο», o αρχι-Νισαναίος, «νονός» του εφήμερου Γάλλου, που είχε boss τη χορηγό του…

Ορισμένοι χαμογελάτε, ένας έχει θυμώσει, κάποιοι προσπαθείτε να λύσετε το γρίφο που μας φορτίζει συναισθηματικά, ενώ όσοι μας ακολουθείτε καταλάβατε, και ευχαριστούμε. Avec Teoren Motors-Renault, Themis et Nikolas, au Rallye de l’Acropole… Ευτυχώς η Εύη, η κ. Παλαπάνογλου, ξέρει, οπότε θα διορθώσει τα γαλλικά – τη δεύτερη γλώσσα μας.

Γεγονός ότι οι Juniors, Χαλκιάς και Κομνός, πάνε Ακρόπολις με την «Κλειώ» τους σε Rally3, με τη στήριξη και της εισαγωγικής εταιρείας. Η Τεορέν Motors, αντιπροσωπεία της Renault στην Ελλάδα, ανήκει στην οικογένεια του κ. Βασίλη Θεοχαράκη, με κυβερνήτη τη νεότερη κόρη του, Ντένη. Δυστυχώς, οι Ιάπωνες της Nissan έχουν οπισθοχωρήσει στο Motorsport, ενώ κάτι κινείται στη Renault, που ψηφίζουν Alpine. Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο κατασκευαστές, η Nissan και η Renault, συνδέονται σε διάφορα επίπεδα.

Chalkias

Αντίστοιχα, εμπορικά και στα εδάφη μας, δεν αποτελεί σύμπτωση ότι ο Όμιλος Χαλκιά, professors στο after sales, εκπροσωπεί και τους δύο κατασκευαστές, που όμως στη βάση δεν είναι αδελφές ψυχές. Όπως θα ήθελε ένας ρομαντικός, όπως ο υπογράφων, που έχει υπηρετήσει στο αγωνιστικό πεντάγωνο, με έδρα τη Λεωφόρο Αθηνών. Από 25χρονος ταγματάρχης μέχρι 40άρης στρατηγός. Σε περίπου αντίστοιχη διαδρομή ο πατριάρχης της Halkias Racing, στην κυριολεξία περήφανος παππούς, Βασίλης. Άλλωστε, ο Μπιλ δε μασάει και πυροβολεί ακόμη, όπως και πρόσφατα, με μόνο Nissan.

Chalkias Racing Team

Chalkias Racing Team

Θέμης Β. Χαλκιάς

Το «πίτσι» που μεγάλωσε, πεισματάρης και λάτρης της υπέρβασης, προσπάθησε να καθιερώσει (αλλά αστόχησε) το πρωτότυπο Micra. Οδήγησε και Fiesta και Fabia R5, μέχρι να καταλήξει σε κίνηση «roi mat» με την «Κλειώ» σε έκδοση Rally3. Εκδοχή με προδιαγραφές που δημιουργούν ένα ισορροπημένο και ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο προσφέρεται για τον σοβαρό ερασιτέχνη με οργανωμένη ομάδα.

Chalkias

Η Χαλκιάς Racing σε ανοιχτή γραμμή με τους Γάλλους της Renault Sport, που βλέπουν στην εμπειρία του Χαλκιά Jr, στον ενθουσιασμό του συνοδηγού του και στο μεράκι των μηχανικών του -team με υπογραφή Σταμάτη Παντιέρα- ικανούς να προσφέρουν στην εξέλιξη της Γαλλίδας. Μεθαύριο στο ΡΑ, σε αγώνα του WRC με κακοτοπιές και σκληρό ανταγωνισμό στα R3. Ατού της προσπάθειας η Eldon’s κ.ά. χορηγοί. Η συμμετοχή με διπλό πλεονέκτημα· τους ανθρώπους, όπως τον συνοδηγό Νικόλα Κομνό, και τους συνεργάτες του Θέμη, όπως την Τεορέν, που εκπροσωπεί. Είναι όμορφο ότι δεξιά στο ποτάμι, στην κάθοδο για Πειραιά, αντέδρασαν υποστηρίζοντας το DNA τους. Σε ό,τι αφορά την οικογένεια Θεοχαράκη, αλλά και της Renault, με μεγάλη ιστορία στους ελληνικούς αγώνες, έργο Αλέξανδρου και Λεωνίδα Μανιατόπουλου.

Chalkias

Ο Θέμης Χαλκιάς, αγωνιστικό γέννημα της Nissan, απόφοιτος της μεγάλης των Micra σχολής, με κοσμήτορα τον Νίκο Κελεσάκο, δεν κρύβει το πάθος του για τους αγώνες. Προτεραιότητα η οικογένειά του, η σημαία-αναμμένη λαμπάδα που τον οδηγεί και τον εμπνέει ώστε να ξεπερνάει και δοκιμασίες – οι αγώνες μετά και τη δουλειά του. Δεν πρόκειται για άλλοθι, προβάλλεται περίτεχνα μέσα από τις ειδικές διαδρομές η συνέπεια, η τέχνη και η εντιμότητα της 12ωρης απασχόλησης για έξι ημέρες την εβδομάδα.

Chalkias

Οι αγώνες σημαντικό πεδίο προβολής, και η συμμετοχή του, για την ευχαρίστηση, με σοβαρή και στοχευμένη εμπλοκή, αλλά και επιτυχημένη προβολή και των χορηγών του. Η επικοινωνία ευθύνη σοβαρού επαγγελματία, όπως είναι ο κ. Μάνος Ράλλης, που επίσης βελτίωσε τα γαλλικά του.

Chalkias

Σύνθεση συναισθημάτων

Ό,τι χαρακτηρίζει τους Χαλκιά και την ουσία της συμμετοχής, συνδεδεμένη με την επαγγελματική δραστηριότητα, όπου τα συναισθήματα ξεχειλίζουν. Όπως ο πατέρας του, ακριβώς στο ίδιο μοτίβο ο Θέμης, έχει προσαρμόσει τη φιλοσοφία τους στη σύγχρονη τάξη, και δεν είναι ψευδαίσθηση ούτε επικοινωνιακό τρικ ο τρόπος του, η χαλαρή αντίδραση του «γλεντζέ» με το πηδάλιο, είτε διακρίνεται είτε αστοχεί.

Να μην ξεχνάμε τη συμμετοχή του Θέμη Χαλκιά πριν από δώδεκα μήνες στο ΙΡΑ με το Violet, ενώ δε «μάσησε» και οδήγησε σε αγώνα και το αμφιλεγόμενο ως αγωνιστικό Cherry, το αυτοκίνητο του μπαμπά Βασίλη, επίσης στο ΙΡΑ.

Δεν το κρύβουμε, θέλουμε να δούμε Θέμη με Νικόλα στο GTiR, αφού -κακά τα ψέματα- το αίμα νερό δε γίνεται, και αποδεικνύεται. Μέσα από την ειδική σχέση αυτού του Γάλλου με τον ωραίο, τον άρχοντα Ιάπωνα, τον παραδοσιακά «Ντατσουναίο». Μέχρι τότε, όπως λένε οι Γάλλοι ως ευχή, αγαπητοί: merde._ Σ.Χ.

YΓ.: Δε μεταφράζεται. Αναζητήστε στην Google.

Chalkias Komnos Renault Clio Rally3

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ