top icon
Blog

Ήταν ένα δυνατό Σου-Κου

Μελετάς Τετάρτη ή Πέμπτη το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Σου-Κου στο 4troxoi.gr, και περίπου ξέρεις τι σε περιμένει…

Σε φορτώνει και με συναισθήματα ένα καλό αγωνιστικό τριήμερο. Αν κατατάσσεται το υποκειμενικό ενδιαφέρον, στην κορυφή του είναι το WRC, και ακολουθούν το MotoGP και η F1. Με ατού την F2, που μας έλειψε στην Ίμολα. Η τηλεοπτική εικόνα συνδεδεμένη με το λόγο είναι αντίστροφη, αλλά το έχουμε εξαντλήσει όλο αυτό. Απλώς στην Cosmote ξεχειλίζουν από εγωισμό που πληγώνει. «Τζάμπα μαγκιά» το λέει ο λαός, και θα περίμενες ότι το συνδρομητικό, με αποδεδειγμένη ευαισθησία και στο ελληνικό motorsport, θα αντιμετώπιζε διαφορετικά την πρόκληση Ράλλυ Ακρόπολις, χτίζοντας με κέφι και τακτ σε ένα καταπληκτικό προϊόν, όπως το WRC στην ΤV.

Στήριξη από ειδικό θέλει ο έντιμος κ. Βιδιάνος Ρούσσος, με φιλότιμο και διάθεση περίσσευμα, που όμως δεν αρκεί. Ζωγραφίζει το δίδυμό τους στην F1, έχει εξαιρετικούς συνεργάτες ο Δ.Δ. στα «μηχανάκια», που τα έχεις ερωτευθεί από τις περιγραφές του.

Κάντε κάτι για το WRC. Υπάρχουν ειδικοί, και (μακριά από εμάς, από την ομάδα μας, αλλά) αν ήμουν παραγωγός θα έκλεινα μάτι στον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη του GoCar, αφήνοντας τον Λάμπρο Αθανασούλα στο κυνήγι του χορηγού.

Καλύτερα θολό τοπίο με φάλτσα ακούσματα στην οθόνη, παρά μέτριοι οι Έλληνες στο βουνό. Κακά τα ψέματα.

Το θέλουμε, είναι απαίτηση η αναβάθμιση της εικόνας του WRC από την Cοsmote, με ουσιαστική παρέμβαση που θα ξεπερνάει τη διόρθωση.

Apopseis - Rally Croatia

Στην ουσία τώρα…

Στην Κροατία, ο Οζιέ πιστοποίησε την κλάση του κερδίζοντας με μαεστρία, σβήνοντας την ατυχία με το λάστιχο. Του πήρε χρόνο, και το man-to-man κρίθηκε στην τελευταία στροφή. Ακούς από ανθρώπους που εκτιμάς σκληρούς χαρακτηρισμούς για τη συμπεριφορά του στη σύγκρουση. Αναζητώντας έναν… Άγιο Motosport Champion, από μόνο του το συμβάν, απλώς «μη σου τύχει».

Η συνέχεια έχει να κάνει με τη διαχείριση της στιγμής. Διαβάστε την απολογία του στους αγωνοδίκες και χαμογελάστε και με την απόφασή τους. Ξεπέρασαν και φίλους(;) Ελληνάρες που μοίραζαν δευτερόλεπτα ποινής ανάλογα με την κατάταξη βαφτίζοντας σε ακούσιες τεχνικές παραβάσεις.

Σημαντικό για το motorsport ότι κρίθηκε στις ειδικές ο εξαιρετικός αυτός αγώνας σε επίπεδο συναγωνισμού, με την οργάνωση σε επίπεδο μέτριου ERC. Δρόμοι επιπέδου Παλάδιου, περί την Κερατέα-Ανάβυσσο. Επιλογή που σήμερα δε θα ρισκάριζε ο Νικόλας Πασαλής, λάτρης του χαμηλού κόστους, ΠΟΤΕ όμως σε βάρος της ασφάλειας. Η τρέλα του. Περί θεατών σε επίπεδο προ COVID εποχής, μην κρίνεις για να μην κριθείς. Κακά τα ψέματα, η κυκλοφορία στο βουνό δεν ελέγχεται. Θα εκτεθεί όποιος τολμήσει, και μακάρι να κινηθεί σε περίπου άξονα το δικό μας ράλλυ, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις.

Apopseis - Rally Croatia

Το ΡΑ, που θα λάμψει σε σχεδίαση και οργάνωση. Είναι τόσο μπροστά αυτή η ομάδα, που παρέσυρε σε τροχιά αναβάθμισης το ERC, ώστε να μην έχεις αμφιβολία πως θα διδάξει και WRC. Σεμινάρια από την Πασαλή. Το έχουμε ξαναγράψει. Η Κυρία διδάσκει Παγκόσμιο, και είναι η ενασχόλησή της με τα ελληνικά δρώμενα που την εκθέτει και δημιουργεί αλλεργίες.

Με την ευκαιρία, αν υπήρχε επικοινωνία, θα ρωτούσαμε τον υπουργό για το τι είδε. Θα μπει όμως σε κόπο να ρωτήσει τους ειδικούς που τον συνόδευαν, οπότε, κατανοώντας την πίεση, οφείλουμε σεβασμό στο χρόνο τους, για ό,τι ιερό έχουν αναλάβει.

Γεγονός ότι οι αλλαγές των καιρικών συνθηκών, ένα τροπικό κλίμα που χαρακτηρίζει και τον τόπο μας, δημιουργεί προβλήματα και στον πρόεδρο Τάκη Πουρναράκη, οπότε μέχρι εδώ. Σημαντικό να αποκτηθεί εν ηρεμία η γνώση…

Apopseis - Panagiotis Roustemis

Ευχάριστη έκπληξη…

Κυριακή βράδυ και, αφού είναι αδιάφορα τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο, το χασμουρητό σε κρεσέντο με το άγχος της Δευτέρας το διακόπτει Η είδηση. Από τον αγαπητό Μάρκο Καπετανάκη του AutoMoto Patras το δελτίο Τύπου που αφορά τον Πρωταθλητή. Ήρθε στην Πάτρα και μόλις έπιασε λιμάνι το καθαρόαιμο Citroen DS 3 (εύστοχα «trois» κατά Ζαν Μαρί) R5 για τον Αλέξανδρο Ρουστέμη! Με αφορμή χρυσάφι, όπως είναι το ΡΑ-WRC, η αναβάθμιση του υλικού. Ακόμα ένα έργο ουσίας από τον Αλέξανδρο Ρουστέμη για τον Παναγιώτη, με πάθος και συνέπεια για «το χαμόγελο και της κ. Ελένης Ρουστέμη, ρε γαμώτο» και όλο αυτό από μόνο του είναι υπέροχο. Αναβαθμίζεται σε μαγικό με φιλόδοξο στόχο, και είναι σαφές ότι η καλύτερη μηχανή θα βελτιώσει και αυτόν τον Dirt Games τύπο με προοπτική-χρυσάφι για τους ελληνικούς αγώνες, που αλλάζουν ταχύτητα από τη χαμηλή φτερούγα στο καπό, στη σύγχρονη ψηλά στην 3η πόρτα…

Apopseis - Panagiotis Roustemis

Έπεται συνέχεια, αφού η τρέλα μας, το όνειρό μας, αρχίζει στον Λάμπρο και στον Γιάννη Αναγνωστάκο, που χρωστάει στον εαυτό του Καρούτες σε ρυθμό WRC, και ολοκληρώνεται στον Σάββα Λευκαδίτη, που προετοιμάζει σοβαρά και με πολλή προσοχή τη συμμετοχή του. Στον παρονομαστή; Με τα δικά μας μέτρα, τα Skoda R5 του Παν. Πρωταθλήματος, και βέβαια οι δύο κρυφοί άσοι. Οι Πλάγος-Ρέντης για το σκληρό πόκερ που καλείται να παίξει ο Έλληνας αθλητής σε επίπεδο κορυφής. Στο ρετιρέ, όπως σχολιάζει ο κουμπάρος Ν.Τ.

Apopseis - Panagiotis Roustemis

Τέλος εποχής

Θα δυσαρεστήσουμε και, αν δεν τοποθετηθήκαμε για το πού με αγωνία θα «κοιμάται» το ΡΑ, δεν προκύπτει αμφιβολία.

Ο αγώνας στο WRC είναι η ευκαιρία για τη συνολική αναβάθμιση ανθρώπων και μηχανών, χωρίς να πληγωθεί και το ελληνικό πρωτάθλημα, που με υπομονή, επίσης θα αναβαθμιστεί. Ξεπερασμένη πρακτική η πατέντα του «ελληνικού αγώνα», με γεγονός άλλωστε πως το ΙΡΑ επιστρέφει._ Σ. Χ.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατίκης-Rallypixels, Θάνος Ηλιόπουλος, Automotopatras.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Apopseis - Panagiotis Roustemis
  • Apopseis - Rally Croatia
  • Apopseis - Panagiotis Roustemis
  • Apopseis - Panagiotis Roustemis
  • Apopseis - Rally Croatia
  • Apopseis - Rally Croatia
  • Apopseis - Rally Croatia
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ