top icon
Blog

Mercedes-Benz Ελλάς: Μια ιστορία να σας πω

Η Mercedes-Benz Ελλάς, με ενημέρωση για σεμινάριο, ανακοινώνει την πώλησή της σε ελβετικό κολοσσό.

Δελτίο Τύπου από αυτά που προλαβαίνουν την παραφιλολογία, από τη Mercedes για την επόμενη ημέρα της εταιρείας, που ξεκινάει το Φεβρουάριο. Εταιρεία που διεκδίκησαν και Έλληνες επιχειρηματίες, με γεγονός πως σημαντικός όμιλος ελληνικών συμφερόντων με ικανούς στο κουμάντο έφτασε μέχρι τους τρεις φιναλίστ, και είναι λεπτομέρεια αν απορρίφθηκε η πρόταση ή επέλεξαν την αποχώρηση από τη διεκδίκηση…

Σημαντικό σε αυτήν τη φάση είναι το γεγονός ότι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς που έρχεται από την Ελβετία για να επενδύσει στην Ελλάδα έχει ιστορία και προοπτική. Σε οικογένεια με αυτοκινητανθρώπους το Αστέρι με την ελληνική υπηκοότητα, όπου η ποιότητα που τους διακρίνει έχει και έντονα συναισθηματικά στοιχεία, συνδεδεμένα με το ανθρώπινο δυναμικό. Περνάει και στο προϊόν όλο αυτό, και δεν έχει αλλάξει τυχαία άποψη ο Έλληνας για τη «Μερκ». Από όνειδος για μερικούς, όνειρο πλέον για όλους όσους, όπως και νεότερους με όραμα. Η εταιρεία-σταθμός και για όποιον νέο -και όχι μόνο- άνθρωπο εργάζεται στο χώρο. Είναι εντυπωσιακό το πώς το θολό, το γκρίζο τοπίο που διέκρινε στο παρελθόν αυτό τον κολοσσό με έδρα στην Κάτω Κηφισιά, φωτίστηκε και λάμπει τα τελευταία χρόνια.

Άνθρωποι του αυτοκινήτου οι Ελβετοί, που ήδη βγάζουν το προφίλ που ταιριάζει και στη δική μας κουλτούρα, όπως εκφράζεται από τα «θέλω» και τα «πρέπει» του Γιάννη Καλλίγερου. Πρόεδρος της Mercedes-Benz Hellas ο πρώην «φορτηγατζής», ως αρχηγός των επαγγελματικών οχημάτων, και στο βαρύ deal δεν προέκυψε τυχαία ο όρος «συνεχίζουμε για δύο, ίσως και τρία χρόνια με τους ίδιους συνεργάτες». Με στελέχη-συνεργάτες του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και σε σχέση με το δίκτυό τους, ό,τι έφτιαξε ο Νικόλας Πρέζας, από τους top εμπορικούς της αγοράς μας, με κέφι και εντιμότητα. Ο λόγος, το σπάνιο fair play, ό,τι χαρακτηρίζει διαχρονικά τον πρόεδρο Γιάννη, και είναι αυτό που τον έδεσε με τους Γερμανούς σε επίπεδο ιερής σχέσης, που μόνο σε Ιάπωνες συναντάς.

Mercedes-Benz Ελλάς

Mercedes-Benz Ελλάς: Ταξιδεύοντας στο παρελθόν

Ο Καλλίγερος πήρε τη σκυτάλη από έναν σημαντικό μάνατζερ, τεράστιο για εμάς εδώ σε 4Τ· τον κ. Σταύρο Παρασκευαΐδη, με παγκόσμιο παλμαρέ και πάθος για το αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα αναλαμβάνοντας την ευθύνη από εντεταλμένους διεθνείς, που ουδέποτε αντιλήφθηκαν την κουλτούρα του Έλληνα.

Η δύσκολη, παλιά και ξεπερασμένη περίοδος, ευθύνη ανθρώπων της διαδικασίας, ακόμα και με απολυταρχικό προς τα έξω τρόπο. Τότε που τη δύσκολη, τη βρόμικη δουλειά, την έκανε ο Δημήτρης Ψυλλάκης. Έτρεχε και συμμάζευε πληγές και δημιουργούσε προϋποθέσεις για υγιείς σχέσεις.

Ο Δημήτρης σήμερα; Μας ξεπερνά η αναφορά στο μέγεθός του και, για να βρείτε στοιχεία για τον κυβερνήτη της Mercedes στις Ηνωμένες Πολιτείες, επισκεφθείτε το προφίλ του στο LinkedIn.

Όλοι Έλληνες της Mercedes-Benz Hellas, όλοι επιτυχημένοι και δυνατοί, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, με τον ανταγωνισμό μεταξύ σημαντικών σε παγκόσμιο επίπεδο συχνά να ξεπερνάει τη λογική.

Mercedes-Benz Ελλάς: Η επόμενη ημέρα

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχει δουλευτεί από καιρό η μετάβαση και, από τη μία, δε θα ανοίξει μύτη, ενώ από την άλλη θα επικρατεί η αξιοκρατία, με γεγονός πως το εγχείρημα έχει την υπογραφή «Γιάννης Καλλίγερος». Μάνατζερ λάτρης του αυτονόητου συνδεδεμένου με την ποιότητα των συνεργατών του εδώ και καιρό. Απλώς, είναι οι καλύτεροι και συνεχίζουν, και μακάρι με αυτό τον τρόπο να εξελίσσεται κάθε αλλαγή σε ιδιοκτησιακό καθεστώς στην κοινωνία μας, είτε εμπλέκονται Έλληνες, είτε ξένοι, είτε πρόκειται για συνδυασμό.

Αυτή η πράξη μεταξύ Γερμανών με Ελβετούς και Έλληνα εγγυητή διδάσκει και, άλλωστε, μας θυμίζει αντίστοιχες πράξεις που έχουν καταγραφεί στην ιστορία. Όπως μεταξύ Φωστηρόπουλου-BΙΑΜΑΞ και Γερμανών της Mercedes, αλλά και της Πίτσος με τη Siemens. Όπως και της Κασιδόπουλος με την Inscape, που βασίζεται στο ελληνικό στοιχείο. Ωραίες ιστορίες, για δυνατούς της αφήγησης, την ώρα που θα προκύψουν άμεσα και άλλες αντίστοιχες.

Με σεβασμό στον άνθρωπο, στον Έλληνα μάνατζερ και στους συνεργάτες του, αν πραγματικά θέλεις να λάμπεις εδώ στη χώρα μας, σε ένα τρελό ράλλυ πωλήσεων που ξεπερνάει τα exel των πολυεθνικών.

Καλή συνέχεια._ Σ. Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ