top icon
Blog

Μιχάλης Σταυρόπουλος, ο θεματοφύλακας!

Ανάμικτα τα συναισθήματα από την αποχώρηση του Μιχάλη Σταυρόπουλου, που συνταξιοδοτήθηκε την 1η Απριλίου.

Από τη μία ολοκληρώθηκε μια συγκλονιστική σταδιοδρομία από εκεί ακριβώς όπου ξεκίνησε. Και μάλιστα, εδώ στους 4T δημιουργήθηκε η εξαιρετική του οικογένεια, με την κ. Εύη Παλαπάνογλου – κόσμημα πολλών καρατίων. Εδώ, ανάμεσά μας, ήρθε στη ζωή και ο Ανδρέας τους, που θα απολαύσει τη μέγιστη υποστήριξη ενός χαρισματικού πατέρα, ο οποίος θα του δώσει εφόδια ώστε να τον ξεπεράσει. Η φιλοσοφία του Μιχάλη συγκλονίζει, με αρχές για σεμινάριο.        

Ο Μ.Σ., βασικός συντελεστής, πυρήνας της ψυχής του περιοδικού, που διαχρονικά είναι η συντακτική του ομάδα. Ουδείς αναντικατάστατος, αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες, αλλά είναι γεγονός πως η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Αλλάζοντας πλάνο, και για να μη βρεθούμε σε safe mode, απαιτούνται τρεις συνεργάτες για να τον αναπληρώσουν, κάτι που ουσιαστικά δεν προβλέπεται.

«Πόσο γράφει;» θα ερωτηθώ, και αλίμονο αν είναι μετρήσιμη σε σελίδες και ώρες εργασίας η προσφορά του ανθρώπου που χαρακτηρίζει την ποιότητα των 4T, τουλάχιστον στη μετά Κ.Κ. εποχή, μα και νωρίτερα, με την επιστροφή του, πριν από την πρώτη μετακόμισή μας στο Κορωπί το 2006. Ο Μιχάλης Σταυρόπουλος, ο βασικός ύποπτος για τη συνέπεια του περιοδικού στην εσωτερική του λειτουργία και στην εξωστρέφειά του, προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Μιχάλης που φωτογραφίζει, γράφει και συντονίζει, ενώ κάθε στιγμή παραδίδει μαθήματα αισθητικής με συμπεριφορά που θα έπρεπε να διδάσκεται σε μεταπτυχιακό. Ο Μιχάλης που προστάτευσε την ιστορία και τα… ιερά και τα όσια αυτής της ιδιαίτερης προσπάθειας, συχνά σε ευγενική αλλά και ουσιαστική διαφωνία με τον υπογράφοντα, με την εξέλιξη συνήθως να τον δικαιώνει. Νεότερος του Σ.Χ., δίδαξε με την απόφασή του να συνταξιοδοτηθεί, αρνούμενος να διαπραγματευτεί την αξιοπρέπειά του.

Ο Μιχάλης Σταυρόπουλος, αριστούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, φωτογράφος, εμβληματικός Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού των 55 ετών. Ευχαριστούμε, από καρδιάς._ Σ. Χ.

Tesla Model Y

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ