top icon
Blog

Μην τολμήσεις!

Σημείωμα με σκέψεις και ένσταση του «οπλισμένου» ΣΧ σε σχέση με το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

Σχόλιο του Στρατισίνο, με αφορμή το άρθρο του Γιάννη Σταυρόπουλου στο ΜΟΤΟRI που έντιμα αμφισβητεί τη δυνατότητα της ΟΜΑΕ να οργανώσει το Historic Rally Acropolis…

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και το σημείωμα με αφορμή την Ιστορική έκφραση του ΡΑ αφορά στον «ανδρισμό» εκλεγμένων. Ό,τι έχει να κάνει με την ειλικρίνεια, τη συνέπεια, το θάρρος και βέβαια την εντιμότητα. Ειδικά το τελευταίο, που δεν είναι αυτονόητο για κανέναν μας, θα κριθεί πλέον από την έδρα σε τυπική διαδικασία.

Πήρε το δρόμο της η αμφισβήτηση της χρηστής διοίκησης, μέσω της δικαστικής οδού, ό,τι μάλιστα θα πρέπει να λειτουργεί και ως χάπι ανακούφισης των κρινόμενων που ορκίζονται ότι υπηρέτησαν με τον σωστό τρόπο και με σεβασμό, στα χρήματα που προκύπτουν από τη δράση των Σωματείων, με «χορηγό» τον Έλληνα Αγωνιζόμενο.

Ένα σύνολο-φωτιά που σήμερα εκπροσωπείται υποδειγματικά και διεκδικεί την αξιοπρέπεια του με τρόπο που προσφέρεται για σεμινάριο.

Οι 5 που αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν την αναγνώριση των Προέδρων ΟΜΑΕ-ΕΠΑ-ΣΟΑΑ, ενώ δεν θέλουν να αμφισβητήσουν τον παραδοσιακό Σύνδεσμο των οδηγών, με ρεσιτάλ συμπεριφοράς έχουν συσπειρώσει τους αγωνιζόμενους και ενεργούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Αναστατώνοντας μετά από πολλά χρόνια τα νερά μιας βρώμικης πλέον λίμνης με λάσπη στο βυθό της.

Τα υπόλοιπα στοιχεία των διοικούντων, που θα έπρεπε να είναι σημαία εκλεγμένων που υπηρετούν συναθλητές τους, αμφισβητούνται γενικώς μέσα από άγραφους νόμους αρχών και τάξης, με γεγονός πως όλοι κρινόμαστε.

Δεν αποτελεί μάλιστα άλλοθι η πρόσφατη εκλογή του ΔΣ της ΟΜΑΕ -που διόρισε μια ασυμβίβαστη ΕΠΑ, ένα αφήγημα των λίγων της τυφλής υποστήριξης και κάποιων που βάζουν ανόητα διλήμματα.

Η πρόσφατη εκλογή της διοίκησης, ευθύνη όλων μας, όπως και κυρίως της αντιπολιτευτικής τάσης που αποδείχθηκε μακριά από την πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα. Κρίμα που αυτή η προσπάθεια με εξαιρετικό, υψηλού επιπέδου μπροστάρη και Μακεδόνα στρατηγό, αλλά και θηλυκό Ντ’ Αρτανιάν στα μετόπισθεν, τορπιλίστηκε από την εμπάθεια που χαρακτηρίζει τον συνοδηγό του πλέον πετυχημένου όλων μας.

Historic Rally Acropolis…

Ειδικότερα όμως, εκτός από την αποχή που από τη μια εκτροχιάζει την κοινότητα και από την άλλη δημιουργεί προϋποθέσεις υγιούς επανεκκίνησης, έχουμε στον ορίζοντα και την πιθανότητα της ματαίωσης του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις.

Το θεωρούμε αδιανόητο να ματαιωθεί, αν και φαίνεται ανέφικτο να οργανωθεί επιτυχώς ένα γεγονός με διεθνή προοπτική και συγκλονιστική ιστορία όντας πλέον εκτός κάθε προθεσμίας, ακόμα και του παραλόγου.

Είναι σαφές πως γίνεται προσπάθεια να βρεθούν πόροι με τον εύκολο τρόπο της επαιτείας προς διάφορες κατευθύνσεις, ίσως και της συναλλαγής. Παρακαλώντας στην περίπτωση του Υφυπουργείου και γενικώς πάρε-δώσε μήπως και ξανά αποδειχθεί από μηχανής θεός ο ευεργέτης του ΡΑ στην ERC εκδοχή του.

Ένα παιχνίδι της εσωστρέφειας με γεγονός πως η ζημιά έχει γίνει.

Το γυαλί, στα δικά μας μάτια είναι θολό και σε άλλων ραγισμένο, ενώ πρόκειται για θρύψαλα αν κρίνουμε από το άρθρο του Γιάννη Σταυρόπουλου που ουδέποτε έχει συλληφθεί να ψεύδεται ή και να μπλοφάρει, στοιχεία που δεν του ταιριάζουν.

Αδιανόητο

Από σύμπτωση με την εμφάνιση του Αυγενάκη στο κάδρο μπορεί να κριθεί και ως πετυχημένη η απόφαση Μιχελακάκη να μην οργανωθεί το ΡΑ το 2019. 

Άλλωστε, τότε δεν είδαμε να ασχοληθεί και ουδείς από τους αρμόδιους και με ιστορική διαδρομή.

Όπως το ΑΣΜΑ και άλλοι μεμονωμένοι που ως στελέχη έχουν καταθέσει ψυχή, αλλά και η Start Line.

Το ΑΣΜΑ, που καθυστερημένα, πλέον εκτός του χρόνου της τάξης και με προδομένες τις αρχές του όσο η Χαλιβελάκη παραμένει στην ΕΠΑ, αντέδρασε και ζητάει γενική Συνέλευση. Όπως επιτέλους και τα Σωματεία της ορθοδοξίας, όταν στην παλιά ΠΑΛΑΣ με τεράστια ευθύνη στην ύπαρξη Μιχελακάκη, Μεσημέρη και Σιδέρη κρατούν αποστάσεις…

Σε πρώτο πρόσωπο…

Αν, σχολιάζω επαυξάνοντας τον τόνο στην υπόθεση, δεν γίνει το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις -ό,τι απευχόμαστε- οι ευθύνες θα είναι τεράστιες. Στην ουσία, στην προοπτική της εκδήλωσης και γενικότερα στο Ελληνικό Motorsport, περιλαμβάνοντας και την κοινότητα της regularity που σεβόμαστε, όταν η ΟΜΑΕ αδυνατεί να αξιοποιήσει, επιμένοντας να χρησιμοποιεί χωρίς τακτ.

Ευθύνες συνδεδεμένες με τον Μιχελακάκη και την Ψαράκου που επιμεριζόμαστε και όσοι μέρος της ιστορίας που αυτή τη φορά οφείλουμε να αντιδράσουμε πέρα από το facebook και το κους κους στο 24.

Η βλάβη ξεκινάει από το θεσμό, μεταφέρεται στον ημιόροφο του ΟΑΚΑ που άλλωστε για αυτό πιέζεται με τον ύπουλο τρόπο της αναμονής για το κτύπημα της τελευταίας στιγμής και βέβαια στην ιστορία μας.

Το κυριότερο, πρόκειται για μετρήσιμο κόστος στον προϋπολογισμό των αγωνιζομένων που είδαν όραμα, πείστηκαν και προετοιμάζονται….

Στο λόγο της αγωνιστικής μου τιμής και της επαγγελματικής μου, αφού είδα το ώριμο τυρί και έχασα τη φάκα, αν δεν γίνει ο αγώνας από μια παρέα που αστειεύεται με όσους μοχθούν, η αντίδραση θα συνδέεται με τη νόμιμη οδό.

Όσο και ό,τι και αν στοιχίσει.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς._ Στρατισίνο 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ