top icon
Blog

On and off the record

Έλαμψε η Ελλάδα χθες στον Φλοίσβο μέσω ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και ήταν πολλά τα «In», ελάχιστα τα «Out». Ήμασταν πολλοί χθες στην παρουσίαση, που δεν είναι συνέντευξη Τύπου. Όλοι με χαμόγελο που σφραγίζει την αισιοδοξία και εξασφαλίζει το αποτέλεσμα. Ρεπόρτερ ο Σ.Χ., ευπειθώς αναφέρει.

PLOES IN-OUT

Στα θετικά

– Ο χώρος και κυρίως η θέση του, και η ανατριχίλα στην είσοδο, με τη Stratos του «Σιρόκο» και την εργοστασιακή Celica ST205 να έχουν την «ευθύνη» της υποδοχής.

– Προσφορά «Τζίγγερ» και Μάριου Σταφυλοπάτη, με τον gentleman M.Σ. να κοσμεί με την παρουσία του την εκδήλωση.

– Χώρος ακριβώς στο επίκεντρο της SS που θα αποδειχθεί η τέλεια επιλογή, ενώ θα γλιτώσουμε και από τη μάχη των προσκλήσεων. Μηδενικό το κόστος της παρακολούθησης.

– Τα γραφικά και το βίντεο για την SS.

– Συντόνισε εξαιρετικά την παρουσίαση ο Τάκης Πουρναράκης, που πάντα προλογίζει με μια ιστορία που συνδέεται με το γεγονός.

– Σημαντικό το υπερ-θετικό αποτύπωμα του Γιάννη Οικονόμου σε δύσκολο κοινό, που συστήθηκε σεμνά και με σεβασμό στο γεγονός, αλλά και στην υπερπροσπάθεια Αυγενάκη. Με τις πρόσφατες εξελίξεις στη σύνθεση της κυβέρνησης, θα υπηρετήσει τον αγώνα από άλλον, επίσης σημαντικό ρόλο, όπως και ευρύτερα για τον Έλληνα πολίτη.

– Ο λόγος Αυγενάκη. Για σεμινάριο, μοιράζοντας πάσες ακριβείας, με παρέμβαση στον σκληρό δίσκο των αναμνήσεων με φορτωμένο συναίσθημα με άρωμα Κρήτης, οπότε αρσενικό και ειλικρινές και εκφράζοντας την ικανοποίησή του. Ευγνωμοσύνη σε απλά ελληνικά για τους ανθρώπους του και άλλους σημαντικούς του αγώνα για την επιστροφή του ΡΑ στο WRC. Όπως είναι ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ, ο υγιέστατος Δημήτρης Μιχελακάκης. Σχόλιο επί τιμή και ουσία και για συναδέλφους του υπουργούς. Όπως το «χρυσό κλειδί», ο επίσης Φθιώτης Χρήστος Σταϊκούρας, με ευαισθησία και ευθύνη πλέον και για την οδική ασφάλεια. Αντίστοιχα και για σημαντικούς που στήριξαν την καθιέρωση του θεσμού. Όπως ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, που δίδαξε συμπεριφορά και τα στελέχη της ΕΚΟ.

Σχόλιό μας: εξαιρετικοί, σύγχρονοι και αποτελεσματικοί, που επικοινωνούν τη συμμετοχή τους με τρόπο που προσφέρεται για σεμινάριο, ως παράδειγμα προς μίμηση.

– Το σχόλιο του Λευτέρη Αυγενάκη για την αφεντιά μου, ως «ο Στράτης της δυσπιστίας, που μας παραδέχεται».

Σ.Χ.: Γεγονός πως, αφού μας διέψευσε, μας κέρδισε με ανεπανάληπτο τρόπο. Φίλος!

– Η ομιλία του Ολλανδού προέδρου της Toyota Ελλάς στα ελληνικά, προσπάθεια που προδίδει σεβασμό προς πολλές κατευθύνσεις και επιτέλους εξωστρέφεια.

– Η εύστοχη ομιλία της κ. Ψαρράκου, προέδρου της ΕΠΑ, με πειστικό και ουσιαστικό λόγο, αλλά και σημαντικό ανθρώπινο ρόλο εκτός σκηνής, εκτοξεύοντας τα συναισθήματά μας.

– Ο σεμνός τρόπος της διακριτικής παρουσίας, που διδάσκουν από το 2020 οι Κερερές και Παύλος Αθανασούλας, με αριστούχο την Ελένη Ξενάκη, όπως και στελέχη στην ομάδα της κ. Πασαλή. Από τον Νικόλα Πασαλή και τον πληγωμένο στον αυχένα «ΕΛ-ΕΜ» (περαστικά σου, «mate»), μέχρι τον Νίκο Μανώλη και τον Νικόλα Παπασταθόπουλο, αλλά και άλλους σημαντικούς, όπως τον κ. Δημήτρη Αθανασέκο.

– Ο αγώνας, που σε σχεδίαση προσφέρεται για τα επτά αστέρια της Michelin, που μόνο η Ανίτα Πασαλή διαθέτει στην ψυχή και στις επωμίδες της.

– Η οικογένεια Στεφανή. Μεταπτυχιακό στη σεμνή, φιλική και απλή συμπεριφορά, από τον κορυφαίο και τα παιδιά του.

– Οι δυνάμεις της Cosmote με ταξίαρχο τον Ζαν-Μαρί Παπαδόπουλο, που ζει τη στιγμή με το ίδιο κέφι, εντιμότητα και μεράκι, όπως όταν πριν από πολλά χρόνια ξεκινούσε, σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον.

– Οι φωτογράφοι, και ήταν χαρά που συναντηθήκαμε ύστερα από καιρό με τους Μπαντούνα και Καλφόπουλο. O Γιώργης, πολύ νεότερος, χθες δίδαξε, σεμνά και χωρίς ύφος, με ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει τον Χρηστάρα.

– Οι άνθρωποι του Ειδικού Τύπου, οι συνάδελφοί μας σε πλήρη σύνθεση και με το δημιουργικό τους χαμόγελο, ακριβώς όπως χθες και ο πρόεδρός μας Νίκος Τσάδαρης.

– Με πλεονέκτημα, όπως και ο υπογράφων, συνάδελφοί μας και νεότεροί μας οδηγοί αγώνων. Όπως οι Λάμπρος Αθανασούλας, «Ιαβέρης Jr», Β. Βελάνης, Καρέλλης, Χαλκιάς, Αμαξόπουλος, Καρανικόλας, Ρουστέμης, κ.ά., με τον τρόπο που ταιριάζει στην εκδήλωση. Άψογοι, δημιουργούσαν μια κλασάτη και υγιή εικόνα όντας επικοινωνιακοί και ευγενείς!

– Τρισδιάστατοι με τον Νίκο, αφού, όπως προδίδει η χαρακτηριστική φωτ. με Ζήβα, Μιχελακάκη, Βαζάκα και Τσάδαρη, η ομάδα του «Γίνε» και του Safetrack παραμένει στις επάλξεις. Του χρόνου σε πλήρη σύνθεση και με Μανώλη Παναγιωτόπουλο. The King.

– Το λεύκωμα για τα 70 χρόνια. Απλώς: WOW!

Θα θέλαμε…

– Μια πιο σύντομη σε ομιλίες εκδήλωση, ώστε μετά το τέλος του μονολόγου να απολαύσουμε τους παρόντες φίλους μας της οργάνωσης και στελέχη της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης – χθες οι τελευταίοι μόνο αρνητική προβολή εξασφάλισαν.

– Την Ανίτα Πασαλή live… Να διδάσκει τέχνη και ανθρωπιά, με χαρακτήρα που χάνεται στα βίντεο, παρά την εξαιρετική προσπάθεια της παραγωγής.

– Tη «δική μας» Alpine, των «Σιρόκο»-Ανδριόπουλου ως του δώρου, αντί του Τεριέ.

– Να ακούσουμε και τον Χρήστο Σταϊκούρα, που έχει ουσιαστικό λόγο και πάντα το μεράκι της θετικής παρέμβασης με αποτέλεσμα. Από τον Αυγενάκη και λόγω ΡΑ τον γνωρίσαμε τον Χ.Σ. και μας κέρδισε…

Αρνητικό πρόσημο

Η απουσία της ΕΛΠΑ, συνδεδεμένη με τη δημιουργία και την 65χρονη διαδρομή του θεσμού. Συνεχίζεται αυτό το κρυφτό, ενώ η ιστορία είναι γραμμένη, και έτσι την προσβάλλουμε. Στο τέλος, ο Δεσποτόπουλος και ο Μανιατόπουλος ζουν, όντας υγιέστατοι, ενώ κοσμούν την 70χρονη ιστορία του αγώνα και ευρύτερα το ελληνικό motorsport.

Όλοι εμείς, ΕΛΠΑτζήδες και σήμερα της ΟΜΑΕ, ενώ καμαρώνουμε, είμαστε περήφανοι για τη Motorsport GR…_Σ. Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ