top icon
Blog

Porsche Classic Road Tour: Να οδηγείς και εσύ μαζί

Συμμετέχουμε στο «Porsche Classic Road Tour» με την εμβληματική 911 Turbo με τον μαγικό κωδικό 930.

Εκδήλωση που εξελίσσεται σε θεσμός από την Porsche Greece που ακολουθεί πιστά τις αρχές του θρύλου και την πρακτική του εργοστασίου σε παρουσιάσεις και εκτός Ευρώπης.

Οι «λεπτομέρειες» που αφορούν στην ουσία συνδεδεμένη με τη διαδρομή, από τον κ. Λώρη Μελετόπουλο-ΕΛΕΜ και την επιπέδου WRC ομάδα του.

Porsche Classic Tour

Το εύστοχο σλόγκαν «Μια Porsche πρέπει να την οδηγείς», επιβεβαιώνεται, όπως και ότι πρέπει να επικοινωνείς σοβαρά και με συνέπεια οτιδήποτε συνδέεται με τον θρύλο και δεν ήταν συμπτωματικά στην εκδήλωση παρόντες τα κομάντο του GoCar με commandante τον δημιουργικό Μιχάλη Γεωργιάδη. Ατού, η κ. Φωτεινή Πίμπα, όπως και οι Σπύρος Κανατάς και Γιώργος Κούτος στους φακούς. Απλά, συνάδελφοι, εγγύηση ότι θα γίνει η δουλειά.

Porsche Classic Tour

Με την Turbo

Έμπνευση από τον Κώστα Καββαθά και το άρθρο του σε 4Τ-Φεβρουάριος 1976 με το σχετικό εξώφυλλο, όπως και από το δουλεμένο από τον Χ.Α. κείμενο σε 4troxoi.gr με τα σχετικά σχόλια του Walter Rohrl. Η 930 τότε σε 4Τ ήταν του Αλεξάνδρου Μανιατόπουλου που πάντα μνημονεύεις όταν αναφέρεσαι στην Porsche, όπως και τον Κ.Κ. όταν ξαναδιαβάζεις για την 911 και υποκλίνεσαι. Άλλοι άνθρωποι, θηρία της αυτοκίνησης και είναι έργο, επιλογή της κ. Νταίζης Μανιατοπούλου ότι η Porsche λάμπει σήμερα ευθύνη της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ. Ο εμπνευστής έφυγε νωρίς αλλά θα απολαμβάνει τη νέα γενιά στο κουμάντο με στελέχη που διδάσκουν το σύγχρονο τρόπο σε όλα τα μέτωπα.

Porsche Classic Tour

Porsche 911-930

Η δική «μας» σε καφέ σε πιο σκούρα απόχρωση από την τότε περίπου μπεζ. Παιχνίδι με τα χρώματα που προδίδει τη φιλοσοφία Porsche στην εξατομίκευση. Ότι ακλούθησαν οι ανταγωνιστές τους, αν έχουν, με καθυστέρηση 50 ετών. Η δική «μας», θα το πιστέψουμε στο τέλος, ευγενική προσφορά του Γιάννη Κατσαούνη που σέβεται 4Τ και εμπιστεύεται Σ.Χ., σύνολο του 1978 με τον 3λιτρο flat-six και τους 300 ίππους για τα 1.300 κιλά.

Σημεία αναφοράς, πέρα από την αεροτομή σήμα κατατεθέν, το τεσσάρι χειροκίνητο κιβώτιο με επιλογέα του προχθές, της προ 993 εποχής, το «φαρδύ» πίσω αμάξωμα και οι τροχοί των 16 ιντσών με ζάντες της Fuchs και φρέσκα λάστιχα της Pirelli.

Porsche Classic Tour

Η ανάρτηση για σεμινάριο ακόμα και σε κακό επαρχιακό δρόμο, έχει στην ευθύνη της 50.000 χιλιόμετρα στα 46 χρόνια λειτουργίας. Ότι προδίδει μόνο το πηδάλιο που πρέπει να συνηθίσεις για να αξιοποιήσεις το σασί ώστε να ξεπεράσεις με υπομονή και ψυχραιμία την έκρηξη του κινητήρα στις 4.000 σ.α.λ. Λειτουργεί απολαυστικά μέχρι τις 5.000-5500 χιλιάδες σ.α.λ και αναρωτιέσαι προς τι η κόκκινη γραμμή στις .6800 σ.α.λ.

Το ταχύμετρο με όριο τα 300 χλμ./ώρα και προσγειώνεσαι. Πρόκειται για Porsche, για την 911-supercar της εποχής με στόχο, διαχρονικά άλλωστε πετυχημένο, την αμερικάνικη αγορά.

Εδώ είναι Ελλάδα, οι δρόμοι είναι κακοί, ή υπάρχουν και καλοί που προσφέρονται για οδήγηση αγαπητέ ΕΛΕΜ. Μουρμουράς στο Όαση στη Νεμέα και μετά μαγεία στο δρόμο για το Λεβίδι.

Porsche Classic Tour

Θάνο, εκεί θα ταξιδέψουμε με την υβριδική 911, και μέχρι τότε ζήσαμε τη στιγμή. Στην Τέλεια Διαδρομή, με τον ισορροπημένο, με τον απόλυτο συνδυασμό. Ο σωστός άνθρωπος-σύντροφος ζωής που συμμετέχει δημιουργικά και δεν γκρινιάζει στην αντίστοιχη μηχανή, που ανταποκρίνεται περίφημα είτε σκαρφαλώνεις, είτε βουτάς στο κατηφόρι σε ένα γοητευτικό τα μέγιστα ελληνικό περιβάλλον.

Ήταν το 1996 η αντίστοιχη διαδρομή με 911-993 της Sportscar και όλα γύρω μας αλλάζουν με κάποιες αξίες να παραμένουν σταθερές και να σφραγίζουν τους λίγους πλέον λόγους ύπαρξης μας σε χώρο που συναρπάζει κάθε ώρα και λιγότερο. Τα σέβη μας κ. Γιάννη, οδηγέ-πρωταθλητή τoυ Sir Matthew και αγαπητοί της Porsche Greece που γνωρίζετε και να φιλοξενείτε. αξιοποιώντας το μέγεθος της γερμανικής μηχανής και την ποιότητα ανθρώπων όπως οι 25Χ2 παρόντες σήμερα με τα κοσμήματα τους. _ Σ.Χ.

Porsche Classic Tour

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Classic Tour
  • Porsche Classic Tour
  • Porsche Classic Tour
  • Porsche Classic Tour
  • Porsche Classic Tour
  • Porsche Classic Tour
  • Porsche Classic Tour
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ