top icon
Blog

Ράλλυ Μ. Βρετανίας: Τις εντυπώσεις Evans και Dmack!

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Elfyn Evans στο shakedown του Ράλλυ M. Βρετανίας, με τα ελαστικά της Dmack να δείχνουν πως λειτουργούν ιδανικά σε αυτές τις συνθήκες.

Απομένουν λίγες ώρες για την έναρξη του Ράλλυ Μ. Βρετανίας, με την τέλεση της σούπερ ειδικής που θα συνοδεύσει την πανηγυρική εκκίνηση απόψε, να είναι προγραμματισμένη για τις 21:00 ώρα Ελλάδας. Παραδοσιακά, πριν την έναρξη των “εχθροπραξιών” στις ειδικές διαδρομές, οι συμμετέχοντες συμμετέχουν στο εθιμοτυπικό shakedown, παίρνοντας μία πρώτη γεύση από την επιφάνεια των ειδικών διαδρομών του αγώνα. Αυτή τη φορά, όμως, το shakedown “έβγαλε” είδηση! Και αυτή είναι οι επιδόσεις του Elfyn Evans με το Ford Fiesta WRC '17 στα χρώματα, αλλά και με τα ελαστικά της Dmack. Ο Βρετανός όχι απλά σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδρομή Clocaenog των 3.32 χιλιομέτρων, αλλά ήταν εντυπωσιακά πιο γρήγορος για το μικρό μήκος της ε.δ. Σημειώστε, ότι ο κορυφαίος χρόνος του ήταν 2.3 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερος από αυτόν του Dani Sordo, που ακολούθησε 2ος με το Hyundai i20 WRC.

Βέβαια, έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι κάθε οδηγός ακολουθεί διαφορετική στρατηγική και τακτική στο shakedown, αλλά η διαφορά του χρόνου σίγουρα αποδεικνύει ότι η νέα γόμα ελαστικών της Dmack δουλεύει ιδανικά στις συγκεκριμένες συνθήκες. Μάλιστα, δεν είναι προφανώς τυχαίο το γεγονός ότι εχθές ο Ott Tanak όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη μάχη στα βρετανικά δάση, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Evans, αλλά και στην Dmack. Ο Εσθονός, έκανε τον 3ο χρόνο πίσω από τον Sordo, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Jari Matti Latvala και Thierry Neuville.

Περισσότερα, όμως, θα μπορούμε να δούμε και να σχολιάσουμε από αύριο, όταν και θα ξεκινήσει ο πραγματικός αγώνας στα δάση της Ουαλίας. Μέχρι τότε θα περιοριστούμε στους χρόνους του shakedown, αλλά και την νυκτερινή σούπερ ειδική._Π.Τ.

Οι χρόνοι του shakedown αναλυτικά:

1.

Evans Elfyn / Barritt Daniel

Ford Fiesta WRC '17

1:58,1

2.

Sordo Dani / Martí Marc

Hyundai i20 Coupe WRC

+2,3

3.

Tänak Ott / Järveoja Martin

Ford Fiesta WRC '17

+2,4

4.

Latvala J. / Anttila M.

Toyota Yaris WRC

+2,5

5.

Neuville Thierry / Gilsoul N.

Hyundai i20 Coupe WRC

+2,7

6.

Paddon Hayden / Marshall S.

Hyundai i20 Coupe WRC

+2,8

7.

Ogier S. / Ingrassia J.

Ford Fiesta WRC '17

+3,4

8.

Mikkelsen Andreas / Jæger A.

Hyundai i20 Coupe WRC

+3,4

9.

Hänninen J. / Lindström K.

Toyota Yaris WRC

+3,5

10.

Breen Craig / Martin Scott

Citroën C3 WRC

+3,5

11.

Östberg Mads / Axelsson Emil

Ford Fiesta WRC '17

+4,2

12.

Meeke Kris / Nagle Paul

Citroën C3 WRC

+4,7

13.

Lappi Esapekka / Ferm Janne

Toyota Yaris WRC

+5,1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ