top icon
Blog

Στο δρόμο για τα 100 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Πρωθυπουργός σχολίασε το 2021 πως το EKO Acropolis Rally επέστρεψε για να μείνει, και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο αρχιτέκτονας της υπέρβασης που σφράγισε και την καθιέρωση, πήρε επάνω του και την ευθύνη του εορτασμού της 70χρονης διαδρομής του.

Δε χαρακτηρίζεις έτσι απλά ως «προεόρτια» μια εκδήλωση με τακτ και την ευγένεια που απαιτείται όταν τα συναισθήματα κυριαρχούν. Έχει τον τρόπο του, συνδεδεμένο με την καταγωγή του, ο Κρητικός υπουργός των Σπορ, Λευτέρης Αυγενάκης. Οικοδεσπότης χθες βράδυ σε εκδήλωση ώστε να γνωριστεί με τους πρωταγωνιστές και, μέσα από ιερά για το χώρο πρόσωπα, να θυμηθούμε την ιστορία του αγώνα.

Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο, δεν πρόκειται για σύμπτωση, ούτε στο πλαίσιο κοινωνικής γνωριμίας, ότι πολλοί επέλεξαν να τους συνοδεύουν τα παιδιά τους αντί συζύγων και συντρόφων. Όπως οι τεράστιοι, οι σημαιοφόροι του χώρου, οι Αλέξανδρος Μανιατόπουλος-«Λεωνίδας», Τάσος Μαρκουίζος-«Ιαβέρης» και Κώστας Στεφανής, που είχαν δίπλα τους τους γιους τους, Λεωνίδα, Κωνσταντίνο και Μάνο, οι οποίοι κοσμούν την κοινότητα ειδικώς και ευρύτερα την κοινωνία μας.

Ράλλυ Ακρόπολις

Οι άνθρωποι της Motorsport GR, του «αρχιτεκτονικού γραφείου» της οργάνωσης, δίδαξαν με την αγωγή τους τρόπο, με διακριτικές κινήσεις πίσω από τη σκηνή και με τον Υπουργό να τιμά υποδειγματικά το ζεύγος Βασίλη και Γιάννας Δεσποτοπούλου. Ο εμβληματικός πρόεδρος της ΕΛΠΑ και η κ. Special Olympics, οικοδέσποινα το 2003 στο 50ό AcropolisRally, με την παρουσία τους χθες βράδυ «στου Αυγενάκη στη Γλυφάδα», σφράγισαν την ιστορία του αγώνα, έργο της ΕΛΠΑ, και ο Υπουργός την αρχοντιά του, συνδεδεμένη με την αγωγή του πέρα από την καταγωγή του. Ενώνει το Ράλλυ Ακρόπολις, παρά τη γοητευτική αγριάδα των διαδρομών του, την οποία κρατούν ζωντανή η κ. Πασαλή και οι συνεργάτες της.

Κακά τα ψέματα, είναι η φωτογραφία του Μανώλη Μακρινού με τον Άγγελο Ζήβα που συνδέει τρεις γενιές αγωνιζόμενων πρωταγωνιστών, όταν η παρουσία του Μανώλη Παναγιωτόπουλου, του Λάμπρου Αθανασούλα και άλλων επιβεβαιώνει τις σημαντικές διαστάσεις του Έλληνα οδηγού αγώνων άλλοτε και τώρα, και έπεται συνέχεια.

Ράλλυ Ακρόπολις

Με την πολιτεία, έργο Αυγενάκη, να συμπεριφέρεται στο χώρο όπως ποτέ ξανά σε διαδρομή 67 ετών. Στα επίσημα πολλοί. Στις απονομές αρκετοί. Στα λόγια και στις υποσχέσεις σχεδόν όλοι. Αλλά το «πάμε να το φέρουμε πίσω» και «ελάτε να το καθιερώσουμε», φροντίζοντας να το προστατεύουμε και να μας ξεπερνάει όπως του αρμόζει ως «made in Greece» παγκόσμιο γεγονός, είναι ενός ανδρός έργο.

Κλάση

Ο ίδιος, ο Λ.Α., οι συνεργάτες του και όλοι οι παρευρισκόμενοι που είχαν την τιμητική τους ήπιαν ένα ποτήρι ροζέ κρασί, όπως του αρέσει, και ευχήθηκαν σύντομη ανάρρωση και ξανά στις επάλξεις στον απόντα πρόεδρο της ΟΜΑΕ, Δημήτρη Μιχελακάκη. Ο Δ.Μ., εκτός από τα χρονόμετρα στο παρελθόν και πρόσφατα την κάλπη, εκπλήσσει ευχάριστα το ιατρικό επιτελείο που έχει την ευθύνη της επιστροφής του στην καθημερινότητα.

Από την πλευρά μας, εδώ σε 4T, θα σημειώσουμε: «Έλειψες, μάνα μου»._ 4T

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ