top icon
Blog

Τηλεοπτική κάλυψη F1: Μην τολμήσετε…

Με τη γλώσσα στο μάγουλο, ο Σ.Χ. αντιδρά με την ιδέα-πρόταση ότι ο ΑΝΤ1 θα πληγώσει το θεσμό, το Πρωτάθλημα της F1.

Μακάρι να είναι φήμες, κακόβουλες πληροφορίες, ότι θα εκμηδενιστούν οι απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις της F1 από το κανάλι του Αμαρουσίου, στην ελεύθερη έκφρασή του. Υποχρεώνοντας ουσιαστικά τους τηλεθεατές να γίνουν συνδρομητές στον ΑΝΤ1+, κανάλι που δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Κάλυψη με υπεραξία από την παρουσία του Τάκη Πουρναράκη και του Πάνου Σεϊτανίδη, και είναι αδιανόητο να μη μεταδοθούν από το ελεύθερο κανάλι σε live μετάδοση τουλάχιστον όλοι οι ευρωπαϊκοί αγώνες.

Μια όμορφη συνήθεια η σύνδεση με τον ΑΝΤ1 το μεσημέρι της Κυριακής για την παρακολούθηση των αγώνων της F1. Πιτσιρικάδες φεύγαμε από το Λαγονήσι για να πάμε Πειραιά να δούμε σε έγχρωμο δέκτη τους αγώνες από την ΕΡΤ και να ακούμε Παύλο Αλέπη να μας διδάσκει με ευγένεια τον Βιλνέβ και την παρέα του. Υποστήριξη τότε τα κείμενα του Τέο Λαζάκι, του Βασίλη Γούσια και άλλων σημαντικών. Professors.

formula1 antenna ant1 f1

Γεγονός πως μια τέτοια επιλογή θα επηρεάσει το φανατικό (αλλά και όχι μόνο) κοινό, αλλά και τους διαφημιζόμενους. Ήδη οι διακοπές στο ελεύθερο κανάλι λόγω διαφημίσεων και η οργή που προκαλούν στον τηλεθεατή βάζουν σε σκέψεις για την επιλογή τους όσους χειρίζονται τα απαραίτητα διαφημιστικά μπάτζετ. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Οι ίδιοι δε θα έχουν πλέον κανένα λόγο να προβληθούν, αν πρέπει να ερευνάς ώστε να βρεις πότε και αν μεταδίδεται ο αγώνας. Απευθείας στο συνδρομητικό και κάποτε σε μαγνητοσκόπηση στο ελεύθερο.

Απευθείας τηλεοπτική κάλυψη, όπως και οι κατατακτήριες δοκιμές, μόνο από τον ANT+, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αναβάθμισης και καθιέρωσης του συνδρομητικού τους.

Πεισματάρης ο Έλληνας, παράξενος όταν πιέζεται και τον υποχρεώνουν, θα ενοχληθεί. Θα πικραθεί και θα αντιδράσει τοποθετώντας σε black list ένα αγαπημένο κανάλι με αθλητικές καταβολές. Τότε που ήταν υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος το θηρίο, ο κ. Σταύρος Τσώχος. Τότε που τους αγώνες F1 περιέγραφαν οι αείμνηστοι, ο δάσκαλος Άρης Σταθάκης και ο σπεσιαλίστας Τέο Λαζάκις. Κορυφαίοι!

Αντίστοιχου, ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου και σήμερα η υποστήριξη της τηλεοπτικής κάλυψης, η περιγραφή των αγώνων από πραγματικούς F1 editors. Όμως, ουδείς θα αποδεχθεί την υποχρεωτική συνδρομή στον «plus».

F1

Κακά τα ψέματα

Απαξιώνεται ένα δυνατό προϊόν και προσβάλλεται βάναυσα ο Έλληνας τηλεθεατής, στον οποίο αξίζει καλύτερη συμπεριφορά. Δικαιούται σεβασμού, με τέλεια κάλυψη και άψογη ενημέρωση, και όχι κατ’ ανάγκην επιλογή μέσω Ίντερνετ ή άλλων λύσεων. Ακόμα και συνδρομή, σε ξένες τσέπες.

F1

Η F1…

… ξεπερνάει την τυπική έννοια του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όντας μια ορχήστρα όπου οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά, είτε δημιουργούν, εξελίσσουν, προσαρμόζουν και συντονίζουν, είτε οι ήρωες πιλότοι οδηγούν και επικοινωνούν το μέγεθος του θεσμού μέσα από τα όρια τα δικά τους και της μηχανής τους. Αντιπαράθεση οχυρωμένη σε μια πολύ ιδιαίτερη κοινότητα, που τη λατρεύουν οι νέοι και εμπνέονται και προσαρμόζουν την αθλητική τους δραστηριότητα ή την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Πρόκειται για σημείο αναφοράς που ξεπερνάει την τεχνική της οδήγησης και τις ιπποδυνάμεις, ακόμα και τους χρόνους, ίσως και τα αποτελέσματα.

Τίποτα από αυτά και όλα μαζί, και ουδείς έχει το δικαίωμα να κάνει τα επιχειρηματικά του παιχνίδια ερμηνεύοντας ένα συμβόλαιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Γεγονός πως, αν προχωρήσει η επιλογή του ΑΝΤ1+ ως μοναδική λύση για την απευθείας τηλεοπτική κάλυψη της F1 το 2024, θα αποδειχθεί ότι πρόκειται για συμφωνία που δεν προστατεύει, αλλά εκθέτει το θεσμό.

Charles Leclerc - F1 - Λας Βέγκας

Εκτεθειμένοι, οι παρουσιαστές;

Καμία σχέση. Αν είναι δυνατόν! Τη δουλειά τους κάνουν και, με την ευκαιρία, να θυμηθούμε ότι ο Πουρναράκης δίδαξε επαγγελματικό ήθος. Όταν δε συνεργάστηκε σχετικά με τον Αlpha και όταν έμεινε μακριά από την τηλεοπτική κάλυψη του κρατικού σταθμού. Τότε, σε παράλληλη σύνδεση με την CosmoteTV, που πολλοί αναπολούν. Αντίστοιχα, ο Πάνος Σεϊτανίδης, κορυφαίος Έλληνας F1 editor, δίδαξε τηλεοπτική μετάδοση τότε στον Αlpha. Με την αείμνηστη Αριάδνη Γερασιμίδου, της οποίας το ήθος και το στυλ μας λείπουν, και τους Σταμάτη Κατσίμη και Βασίλη Αργυρόπουλο.

Απλώς καλό είναι να μην ξεχνάμε γεγονότα και πράξεις και αποδόσεις ως αποτέλεσμα, με την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει η σοφία του κ. Κυριακού, και η F1 θα καλύπτεται έτσι ώστε να διαφημίζει και να μη δυσφημεί το αγαπητό κανάλι.

Μένουμε συντονισμένοι. Από «μεθαύριο» 5 Φεβρουαρίου επιστροφή στο κόκπιτ για τις πρώτες δοκιμές στην πίστα, περίπου τριάντα ημέρες πριν από την πρεμιέρα, την Κυριακή 2 Μαρτίου στο Μπαχρέιν._ Σ. Χ.

Formula 1 - ANT1

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ