top icon
Blog

WRC: Και συνεχίζει η M-Sport…

Όπως αναμενόταν, η M-Sport συνεχίζει κανονικά στο WRC τη νέα χρονιά, με τους Teemu Suninen και Elfyn Evans να οδηγούν τα δύο Fiesta WRC σε όλους τους αγώνες του θεσμού, και τον Pontus Tidenmand να τους πλαισιώνει σε Μόντε Κάρλο και Σουηδία.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα ο Malcolm Wilson να δήλωνε ότι παραμένει άγνωστο το μέλλον της ομάδας του, της M-Sport, στο WRC, αλλά οι περισσότεροι δεν είχαμε αμφιβολία ότι ο Βρετανός μάνατζερ θα έβρισκε τρόπο να βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο στην αυλαία της χρονιάς. Έτσι, η M-Sport γνωστοποίησε ότι θα ακολουθήσει και τους 14 αγώνες του 2019 με δύο οδηγούς, και συγκεκριμένα τους Teemu Suninen και Elfyn Evans. Στους δύο πρώτους αγώνες, θέση στην ομάδα θα έχει και ο πρώην Πρωταθλητής του WRC2, Pontus Tidemand. Απο το Μεξικό και έπειτα, παραμένει άγνωστο αν η ομάδα θα έχει τρία αυτοκίνητα, αλλά οι φήμες αναφέρουν ότι θα δούμε τον Tidemand σε τουλάχιστον τέσσερις ή έξι επιπλέον αγώνες μέσα στη χρονιά.

O Malcolm Wilson, ο οποίος από τη νέα χρονιά θα έχει διαφορετικό ρόλο, εμπλεκόμενος με το εμπορικό μέρος της λειτουργίας της M-Sport, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Από την κατάκτηση του τίτλου με τον Seb, τον αποχαιρετισμό μας μαζί του, βρέθηκα να κάνω τα αδύνατα δυνατά για να βρισκόμαστε και τη νέα χρονιά στο WRC. Η αλήθεια ότι πως δεν έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Όμως, έχουμε δουέψει τόσο σκληρά με τους συνεργάτες μας σε Ευρώπη και Αμερική, επάνω σε κινητήρα, ανάρτηση και αεροδυναμική, που θέλαμε να δούμε το αποτέλεσμα των κόπων μας στις ειδικές διαδρομές τη νέα χρονιά. Ξέρουμε ότι έχουμε την υποστήριξη όλης της κοινωνίας του WRC, αλλά είμαστε σίγουροι πως διαθέτουμε ότι είναι απαραίτητο για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Και για αυτό πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που θα έρθουν.” Ο Wilson, δεν ξέχασε να αναφέρει πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά της Ford, αφού χωρίς τη βοήθεια της τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Τέλος, το χρίσμα ως διευθυντή της ομάδας, το έδωσε στον Richard Millener, ο οποίος και βρίσκεται στην ομάδα εδώ και δεκαετίες.

Με τους Sunninen και Evans να είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, οι περισσότεροι περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταφέρει ο Pontus Tidemand στη μεγάλη κατηγορία. Ο Σουηδός, είχε κερδίσει με την M-Sport το JWRC το 2013, ενώ την ίδια χρονιά είχε οδηγήσει ένα Fiesta WRC στον αγώνα της πατρίδας, όντας μάλιστα 4ος μέχρι τη στιγμή που εγκατέλειψε._Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ