Δοκιμές Μακράς Διάρκειας

Hyundai i30 1.4: Ταξιδευτής

Ερχόμενο στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου, το Hyundai i30, αναπόφευκτα, ξεκίνησε τη «θητεία» του από τις… παραλίες.

Ένα καινούριο μοντέλο προστέθηκε στο στόλο των αυτοκινήτων μακράς διαρκείας του περιοδικού. Το νέο Hyundai i30 1,4 θα μας συντροφεύει για αρκετό καιρό, αρχής γενομένης από τα μέσα Ιουλίου. Καλοκαίρι γάρ, ανέλαβε άμεσα χρέη μέσου «απόδρασης» και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Κατάλληλα εξοπλισμένο, με σύστημα αυτόματου κλιματισμού και ηλιοροφή, ανταπεξείλθε απόλυτα σε όλες τις συνθήκες, σε ένα πρώτο οδοιπορικό, στη δυτική Ελλάδα.
 
Πιο συγκεκριμένα, το ευρύχωρο διαμέρισμα των αποσκευών του είναι σε θέση να μεταφέρει όλα όσα θεωρούνται απαραίτητα για τις διακοπές μίας μικρής οικογένειας. Με τη σειρά τους, οι χώροι στο εσωτερικό είναι επαρκείς για την απροβλημάτιστη μετακίνηση τεσσάρων ή ακόμα και πέντε επιβατών, με τις ανάλογες όμως υποχωρήσεις ως προς την άνεση.
 
Στο διάστημα που μεσολάβησε, το κοντέρ του αυτοκινήτου πρόλαβε να αναγράψει 4.762 χιλιόμετρα, αρκετά για μία, καλή, πρώτη γεύση. Προς στιγμή, τα πάντα δουλεύουν ρολόι, πράγμα όμως αναμενόμενο, αφού ακόμα είναι νωρίς να συζητάμε για προβλήματα. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πρόκειται για ένα μοντέλο της Hyundai, εταιρίας με μεγάλη παράδοση στο θέμα της αξιοπιστίας.
 
Σε ο,τι αφορά την οδική συμπεριφορά, είναι εμφανής η ροπή του αυτοκινήτου προς την άνεση. Οι μαλακές ρυθμίσεις των αναρτήσεων και η μέτρια αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης αποσαφηνίζουν εξαρχής ότι πρόκειται για μία αμιγώς οικογενειακή πρόταση. Ακόμα όμως και έτσι, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τους 109 εργοστασιακούς ίππους, που το καθιστούν αυτόματα ένα από τα ισχυρότερα 1.400άρια της μικρομεσαίας κατηγορίας.
 
Η ισχύς αυτή αποδεικνύεται επαρκής για να αποτρέψει φαινόμενα «στραγγαλισμού» του κινητήρα στις υψηλές ταχύτητες και σε μεγάλα φορτία. Η γραμμική απόδοση και η αμεσότητα του δεξιού πεντάλ δεν μπορεί παρά να ικανοποιήσει τον οδηγό, ο οποίος, μάλιστα, δεν έχει να ανησυχεί και για την κατανάλωση. Στην πράξη, μία μέση τιμή 7,5 λίτρα/100 χλμ. είναι απόλυτα εφικτή, ενώ με πιο συνετή οδήγηση, στον ανοικτό δρόμο, το νούμερο αυτό πέφτει αρκετά χαμηλότερα. Αυτά προς στιγμή, καθώς σύντομα θα επανέλθουμε με νεότερα._Μ.Κ.
Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: i30

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου