top icon
Παρουσιάσεις

Οδηγούμε το νέο Ford Mondeo EcoBoost

Mετά τα S-Max και Galaxy, σειρά έχει το Mondeo, το οποίο δέχεται σήμερα τη δέσουσα δόση ανανέωσης. Έτσι, το μεσαίο μοντέλο της Ford αποκτά ό,τι έχει να προσφέρει σήμερα η σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και ο ανταγωνισμός.

Mετά τα S-Max και Galaxy, σειρά έχει το Mondeo, το οποίο δέχεται σήμερα τη δέουσα δόση ανανέωσης. Έτσι, το μεσαίο μοντέλο της Ford αποκτά ό,τι έχει να προσφέρει σήμερα η σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και ο ανταγωνισμός.
 
Εξωτερικά, οι τροποποιήσεις έχουν εστιάσει στα αναμενόμενα θα λέγαμε σημεία. Μάσκα, προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα έχουν δεχθεί τροποποιήσεις, ούτως ώστε να ενταχθούν στα εταιρικά πλαίσια, ενώ το σημείο στο οποίο ξεχωρίζει το ανανεωμένο μοντέλο, είναι τα φώτα ημέρας (τεχνολογίας LED) που βρίσκονται επάνω από τους προβολείς ομίχλης. Ανεπηρέαστο όμως δεν έμεινε ούτε το εσωτερικό, με τις αλλαγές να εστιάζονται στη σχεδίαση της κονσόλας, στα υλικά και στον εξοπλισμό, με νέα συστήματα ήχου και πλοήγησης.
 
Οι ουσιαστικότερες βέβαια προσθήκες εντοπίζονται στα μηχανικά μέρη. Η υιοθέτηση της οικογένειας βενζινοκινητήρων EcoBoost (άμεσος ψεκασμός, υπερτροφοδότηση και διπλό σύστημα μεταβλητού χρονισμού) αποφέρει οφέλη σε ότι αφορά τους ρύπους και την κατανάλωση καυσίμου, της τάξεως του 20%. Αρχικά θα διατίθεται ο 2λιτρος κινητήρας σε εκδόσεις με 203 και 240 ίππους, ενώ όταν πλέον θα έρθει στη χώρα μας θα διαθέτει και τον αναμενόμενα πιο δημοφιλή 1600αρη EcoBoost, ο οποίος στο νέο C-Max αποδίδει 160 ίππους. Με αυτούς τους κινητήρες θα διατίθεται προαιρετικά και το νέο ημιαυτόματο εξάρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την ονομασία Powershift, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα διατίθεται και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, με τρία προγράμματα λειτουργίας. Παράλληλα βελτιώσεις έχουν γίνει και στη γκάμα των πετρελαιοκινητήρων, στην κορυφή της οποίας πλέον βρίσκεται ο ανανεωμένος 2.2 Duratorq TDCi των 200 ίππων.
 
 
Ιδιαίτερη βαρύτητα όμως δόθηκε και στο θέμα της υποστήριξης του οδηγού, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας. Έτσι το νέο Mondeo εξοπλίζεται με συστήματα όπως είναι: ακούσια αλλαγή λωρίδας, σύστημα υπολογισμού εγρήγορσης του οδηγού, αυτόματη λειτουργία φώτων μεγάλης σκάλας, σύστημα προειδοποίησης τυφλών σημείων, περιοριστής ταχύτητας και κάμερα οπισθοπορείας.
 
Οδηγώντας το ανανεωμένο Mondeo στους γερμανικούς δρόμους αποκομίσαμε πολύ καλές εντυπώσεις. Ο νέος αυτός συνδυασμός κινητήρα-μετάδοσης (βλ. 240 ίπποι και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη) χαρίζει πολλούς πόντου στο μεσαίο μοντέλο της Ford, όχι τόσο από σπορτίφ πλευράς, όσο από την σκοπιά ενός αυτοκινήτου που μπορεί να καλύπτει ξεκούραστα και με (πολύ) υψηλές ταχύτητες, μεγάλες αποστάσεις. Η πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ενισχύει το αίσθημα της ενεργητικής ασφάλειας, αξιοποιώντας περαιτέρω την ήδη εξαιρετική πλατφόρμα.
 
Το ανανεωμένο Mondeo θα κάνει την εμφάνιση του στην έκθεση του Παρισιού, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην χώρα μας, όπου φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πέραν της 2λιτρης, θα παρουσιάζει η νέα υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 1,6 λίτρων. _Σ.Τ.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ