Δοκιμές Παρουσιάσεις

Οδηγούμε το Mazda2 3d

Η εμπορική πορεία του Mazda2 κρίνεται απόλυτα πετυχημένη, καθώς μέχρι τον Απρίλιο είχαν διατεθεί πανευρωπαϊκά περισσότερες από 40.000 μονάδες. Με την προσθήκη στη γκάμα της 3θυρης έκδοσης, το ιαπωνικό σουπερμίνι υπόσχεται ακόμη καλύτερες ημέρες για την εταιρεία.

 

Αντίθετα σε ό,τι συνηθίζεται, το νέο Mazda2 ήταν κοντύτερο και ελαφρύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστούσε. Το βάρος της τρίθυρης έκδοσης είναι ελάχιστα μικρότερο, γεγονός που δεν επιδρά στις επιδόσεις ή την οδική συμπεριφορά του.

Επί της σουηδικής… ασφάλτου, κινείται σβέλτα και με ασφάλεια. Το ακριβές τιμόνι είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του Mazda2. Σε συνδυασμό με το θετικό επιλογέα ταχυτήτων, τις περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος και την… προθυμία του κινητήρα 1,5 λίτρου, προσφέρει στον οδηγό του την αίσθηση ότι βρίσκεται μέσα σε σπορ αυτοκίνητο. Το μοντέλο προσφέρεται επίσης με τον κινητήρα 1.3, που σε δύο εκδόσεις προσφέρει αντίστοιχη ισχύ 75 και 86 ίππων.

Σχεδιαστικά, το Madza2 3d δείχνει πιο συμπαγές και σπορ, χάρη στη σχεδίαση των πίσω παράθυρων αλλά και τις μεγαλύτερες θύρες, οι οποίες επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στο πίσω κάθισμα. Ο χώρος για τα γόνατα είναι ικανοποιητικός, υψηλόσωμοι επιβάτες θα δυσκολευτούν όμως να βολευτούν.

Οι παραγγελίες του τρίθυρου Mazda2 έχουν ήδη αρχίσει στην Ελλάδα, με την έναρξη των πωλήσεων να έχει προγραμματιστεί μέσα στον Ιούλιο. Οι τιμές θα είναι κατά 350 ευρώ χαμηλότερες από τις αντίστοιχες πεντάθυρες εκδόσεις και κυμαίνονται από τα 11.140 ευρώ για το Mazda2 1.3 στο βασικό επίπεδο εξοπλισμού Comfort, έως τα 16.190 ευρώ για την κορυφαία έκδοση 1.5  Exclusive SAP των 103 ίππων._Κ.Μπ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου