Δοκιμές Test

Peugeot 5008: Ωρίμασε!

Δε μας άρεσε το «5008», όντας ερωτευμένοι με το «3008». Το θεωρούσαμε υπερβολικό. Βαρύ και υπερβολικά «μεγάλο»...

Βλέπετε, παραείναι καλό το «3008», που σε προσεγγίζει με πολύ γοητευτικό τρόπο. Το «5008», για να είναι αποδεκτό, ήθελε το 2λιτρο κινητήρα - και πάλι, ωστόσο, το μυαλό και οι αισθήσεις ταξίδευαν στο «3008» και στις αρετές του στο δρόμο, με την αισθητική του να διεκδικεί ένα ακόμα Όσκαρ.

Ο καιρός πέρασε, και στην PSA, ενώ χτίζουν στο αύριο ετοιμάζοντας πρίζες για όλα, στηρίζουν το σήμερα επιμένοντας στην εξέλιξη των ντίζελ κινητήρων τους. Συνεπείς και σοβαροί, αυτό το παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου το συνδυάζουν με την εξέλιξη των κιβωτίων, προσέγγιση που περιλαμβάνει και τα σύνολα που χρησιμοποιούν βενζίνη, αλλά δεν είναι της στιγμής. 

Πίσω από το τιμόνι, λοιπόν, του 5008 GT Line, με τον νέο 1.5 ντίζελ των 130 ίππων και το αυτόματο 8άρι, και μπορεί ο βασιλιάς (3008) να μη βρήκε αντίπαλο, όντας ένα άλλο αυτοκίνητο, αλλά ο ανταγωνισμός απέκτησε πονοκέφαλο. Στο άνω άκρο της κατηγορίας, και όπως συμβαίνει με το 3008-COTY στα SUV, έτσι και... στα περίπου πολυμορφικά της κατηγορίας, το 5008 υποστηρίζει ιδανικά τα σπορ χαρακτηριστικά. Είναι ο συνδυασμός του νέου ντίζελ 1.5 με το 8άρι που το μεταμορφώνει, και όταν και αν αυτό το σύνολο τοποθετηθεί και στο «308», θα αλλάξουν οι ισορροπίες και στην «κλάση C» των συμβατικών προτάσεων. Στη δική μας άτυπη λίστα το 308-1.2 κρατάει τα σκήπτρα, αλλά με ντίζελ το Focus 1.5-120hp πήρε τη σκυτάλη, στριμώχνοντας και την Α-Class.

Να μείνουμε όμως στο φρέσκο «5008» και, από τη στιγμή που στον εν λόγω συνδυασμό κινητήρα και κιβωτίου δώσεις σημασία, ανακαλύπτεις στοιχεία που δε δικαιολογεί ο όγκος του. Θέλεις να το οδηγείς! Να έχεις μαζί σου αγαπημένους και να μοιραστείς μαζί τους την ποιοτική άνεση που το χαρακτηρίζει. Με στοιχεία «3008» σε εργονομία και ποιότητα υλικών, με το i-cockpit να δείχνει το μέλλον, και έχεις την αφορμή ώστε να μοιραστείς με την οικογένεια ή φίλους την Τέλεια Διαδρομή. Ακόμα και ο ενδιάμεσος πέμπτος στα πίσω καθίσματα θα ικανοποιηθεί, ενώ οι νεότεροι φίλοι στις θέσεις 6-7 θα νιώθουν όμορφα, και εσύ θα ξέρεις πως είναι ασφαλείς! 

Να επανέλθουμε στην εισαγωγή. Έδειχνε σαν μεγάλο «3008», αποδεικνύεται πως πρόκειται για την εξέλιξή του, με την πολυμορφική φιλοσοφία μέσα από τη σπορτίφ λογική που τους χαρακτηρίζει. Ακριβώς ο δρόμος που ακολουθεί το «508», που αποτελεί και τον “καθρέφτη που λάμπει” σε σχέση και με τους νέους κινητήρες του γαλλικού γκρουπ. Με αυτούς τους Γάλλους νιώθεις πως εξελίσσουν κινητήρες-κιβώτια, έχουν την τέλεια ανάρτηση και στη συνέχεια προσαρμόζουν το αμάξωμα. Βασικός λόγος αυτός ο συνδυασμός, ώστε ακόμα και ο πολύπειρος επαγγελματίας να έχει λόγους αναμονής του νέου «208» στο τέλος του νέου χρόνου.

Εν τέλει ορισμένα αυτοκίνητα δείχνουν ίδια ενώ είναι εντελώς διαφορετικά, και τη διαφορά δεν την κάνουν πάντα οι λεπτομέρειες._ Σ. Χ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου