Επαγγελματικά Νέα

ΑCEA - ζητά αύξηση των υποδομών φόρτισης για τα φορτηγά

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) ανακοίνωσε στοιχεία για τον αριθμό των σημείων φόρτισης και των σταθμών ανεφοδιασμού που είναι αναγκαία για τα φορτηγά μηδενικής και χαμηλής εκπομπής ρύπων, προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι του 2025 και του 2030 για τις εκπομπές CO2.

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων δημοσιοποίησε στοιχεία για τον αριθμό των σημείων φόρτισης και των σταθμών ανεφοδιασμού που χρειάζονται για τα φορτηγά μηδενικής και χαμηλής εκπομπής ρύπων, ώστε να γίνουν εφικτοί οι στόχοι του 2025 και του 2030 για τις εκπομπές CO2. Όπως τονίζεται, για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχουν ως τότε 90.000 σημεία φόρτισης, για να μπορούν να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι. Προς το παρόν ο κλάδος αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της επέλασης του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη, αυτό όμως δε σημαίνει πως η μακροπρόθεσμη προσπάθεια θα εξασθενήσει.

Karsan Atak

Το 2019 η Ευρωπαϊκή Ένωση όρισε τα πρώτα πρότυπα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία προβλέπουν μείωση 15% για το 2025 και 30% για το 2030. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι κατασκευαστές να προωθήσουν στην αγορά της γηραιάς ηπείρου ένα μεγάλο αριθμό φορτηγών μηδενικών ρύπων. Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ανακοίνωσε επίσης πως το 97,9% των φορτηγών αυτοκινήτων που πουλήθηκαν το 2019 διέθεταν πετρελαιοκινητήρες, το 1,7% φυσικού αερίου, το 0,2% ηλεκτρικά, το 0,1% υβριδικά ηλεκτρικά και το 0,1% βενζινοκινητήρες.

 

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου