top icon
Κόσμος

O Luca de Meo είναι ο νέος πρόεδρος του ACEA

Στο τιμόνι του ACEA για το 2023 μπαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Groupe Renault, Luca de Meo.

Ο Luca de Meo, CEO του Groupe Renault, θα διατελέσει πρόεδρος του εμπορικού ομίλου ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, γνωστού ως ACEA, διαδεχόμενος τον CEO της BMW Group, Oliver Zipse.

Ο Ιταλός μάνατζερ έχει προταθεί για θητεία ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για ένα ακόμα.

O ACEA, που ιδρύθηκε το 1991, αντιπροσωπεύει 16 κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων. Ωστόσο την τελευταία περίοδο η «ισχύς» του έχει αρχίσει να μεώνεται, πολλώ δε μάλλον μετά την ανακοίνωση της Stellantis, η οποία διαθέτει 14 μάρκες, τον περασμένο Ιούνιο ότι αποχωρεί από τον οργανισμό. Κάτι που έχει δηλώσει ότι θα πράξει και η Volvo (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Stellantis - Fiat

Τα μέλη του ACEA έχουν «συγκρουστεί» αναφορικά με τη στάση του σε θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών κανονισμών εκπομπών ρύπων. Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το σχέδιο της ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές CO2 του στόλου στο μηδέν έως το 2035, θέτοντας «εκτός νόμου» τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο Luca de Meo δήλωσε σε σχετικό δελτίο Τύπου ότι ο ACEA «θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ισορροπία μεταξύ του τι είναι καλό για το περιβάλλον και τι είναι καλό για την οικονομία της Ευρώπης και την κοινωνία».

Αναφερόμενος στο Euro 7, δήλωσε: «Η πρόταση για το Euro 7 με τη σημερινή της μορφή θα αποσπάσει ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους από την ηλεκτροκίνηση, την ίδια στιγμή που άλλες περιοχές του κόσμου δημιουργούν ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών».

Η τελική πρόταση για το Euro 7 είδε το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Euro 7

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ