top icon
Επικαιρότητα

1η Μαρτίου η πρεμιέρα της ηλεκτρικής Jaguar I-Pace

Την έκδοση παραγωγής της «φουλ» ηλεκτρικής I-Pace θα παρουσιάσει σε δύο σχεδόν 24ώρα από σήμερα η Jaguar. Μέσω διαδικτύου, ασφαλώς.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στη σχεδίαση του αυτοκινήτου σε σχέση με το πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε στο Λ. Άντζελες το 2016. Όπως έχει διαρρεύσει, η νέα Jaguar IPace θα προσφέρει αυτονομία, σύμφωνα με τις μετρήσεις του κύκλου NEDC, της τάξης των 500 χλμ. Επίσημα, η βρετανική φίρμα αναφέρει πως η μπαταρία του πρώτου ηλεκτρικού SUV της θα φορτίζεται σε ποσοστό έως και 80% σε χρόνο μόλις 45 λεπτών μέσω ταχυφορτιστή 100 kW. Μέσω σημείου φόρτισης 50 kW, ο χρόνος αυτός θα ανεβαίνει -σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες- στα 90 λεπτά και για πλήρη φόρτιση στις 2 ώρες.

Διαβάστε επίσης: H Jaguar I-Pace eTrophy στην ΙΑΑ2017

Οι μονάδες κίνησης της νέας IPace, που στην teaser φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα βρίσκεται «ανάμεσα» στις E-Pace και F-Pace, παραμένουν μέχρι και αυτή τη στιγμή άγνωστες. Και εδώ, οι διαρροές κάνουν λόγω για δύο ηλεκτροκινητήρες -ένας στον εμπρός και ένας στον πίσω άξονα- που συνδυαστικά θα αποδίδουν περί τους 400 ίππους και ροπή 700 Nm.

Στο επίσημο δ.Τ. που εξέδωσε πριν λίγο η βρετανική εταιρεία ανακοινώνεται πως τα πρωτότυπα εξέλιξης της νέας I-Pace (200 στο σύνολο) διήνυσαν συνολικά σχεδόν 2,4 εκ. χλμ. σε θερμοκρασίες από 40 έως -40 βαθμούς Κελσίου, ενώ πάνω από 11.000 ώρες «δαπανήθηκαν» από τους ανθρώπους της Jaguar σε προσομοιώσεις.

Δείτε εδώ ζωντανά την πρεμιέρα της νέας Jaguar I-Pace._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ