top icon
Επικαιρότητα

5κύλινδρος turbo κινητήρας για το Audi R8;

Όσο ανορθόδοξο κι αν ακούγεται, αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο για την επερχόμενη «βασική» έκδοση του γερμανικού κουπέ.

Σύμφωνα με τον  Ulrich Hackenberg, τον υπεύθυνο του τμήματος Research & Development της Audi, η χρήση ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα στην υπάρχουσα γενιά του Audi R8, πρέπει πλέον να θεωρείται «αναπόφευκτη». Αν μη τι άλλο, η ειλημένη όπως όλα δείχνουν αυτή απόφαση δε φαίνεται αναιρεί την παρουσία του γνωστού V10 ατμοσφαιρικού κινητήρα πίσω «ζει» πίσω ακριβώς από την πλάτη των επιβατών προσφέροντας, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Audi, «εξαιρετική απόκριση». Ποιος όμως θα είναι ο νέος υπερτροφοδοτούμενος αυτός κινητήρας που ουσιαστικά θα αποτελέσει το «αντίβαρο» του γνωστού ατμοσφαιρικού V8 των 4,2 λίτρων της Audi;

Σύμφωνα με το αφεντικό της quattro GmbH, Heinz Peter Hollerwege, η επιλογή που προκρίνεται είναι ο γνωστός 5κύλινδρος κινητήρας που συναντάμε σήμερα κάτω από το καπό του RS3 και όχι ο νέος twin-turbo V6 που θα δούμε πολύ σύντομα κάτω από το καπό του επερχόμενου RS4. Επ’ αυτού, η δήλωση του Heinz Peter Hollerwege είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτική: «Η συγκεκριμένη διάταξη (βλ. 5κύλινδος κινητήρας) ταυτίζεται με την πλούσια ιστορία της εταιρείας. Συγχρόνως, διαθέτει τον πιο χαρακτηριστικό για Audi ήχο»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ