top icon
Επικαιρότητα

7 νέες Aston Martin στα επόμενα 7 χρόνια

Ο επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας αποκαλύπτει τα μελλοντικά σχέδια της Aston Martin.

Μπορεί η διάσημη βρετανική φίρμα να έκλεισε την περσινή χρονιά με σημαντικές απώλειες, και μάλιστα για έκτη συνεχή χρονιά, ωστόσο η εταιρεία φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε μέσα στα προσεχή χρόνια να περάσει στην (αντ)επίθεση. Όπως αποκάλυψε ο προερχόμενος από τις τάξεις της Nissan CEO της, Andy Palmer, η βρετανική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει την επόμενη 7ετία ισάριθμα νέα μοντέλα.

Ανάμεσα σε αυτά, ο Andy Palmer αποκάλυψε πως περιλαμβάνεται και ένα «κεντρομήχανο» σπορ κουπέ που θα βρεθεί απέναντι στους κόκκινους της Ferrari και στην κορυφαία «488» από το 2020 και μετά.

«Χρειαζόμαστε κάτι στη γκάμα που θα συνδέει την Valkyrie με τα υπόλοιπα μοντέλα μας. Το αυτοκίνητο αυτό είναι καλύτερα να είναι κεντρομήχανο, καθώς έτσι επιτυγχάνεται πιο εύκολα η κατανομή βάρους 50/50. Άλλωστε, η τάση στην κατηγορία αυτή το επιβάλλει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Palmer.

Ο αντίπαλος της «488» θα χρησιμοποιεί, όπως αποκάλυψε ο Palmer, την τεχνογνωσία που απέκτησε η μάρκα από την Valkyrie των 2,5 εκ. στερλινών. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο CEO της Aston Martin έκανε μια ακόμα αποκάλυψη αναφέροντας πως στο σχεδιασμό της πολύ πιθανό είναι να βάλει το… χεράκι του και ο Andrian Newey, γνωστός από τα τετράτροχα θαύματά του στην ομάδα της Red Bull στο Π.Π. της F1.

Σε ότι αφορά στην υπόλοιπη γκάμα νέων μοντέλων, ο Palmer δήλωσε πως το 2023 θα παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης της DB11, ενώ νωρίτερα το φως της δημοσιότητας θα δουν η νέες Vanquish, Vantage και Lagonda, καθώς και μια ηλεκτρική εκδοχή της Rapide, η οποία θα χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της Faraday Future ή της Williams. Ωστόσο, το πιο… σύντομο χρονικά νέο μοντέλο που θα φέρει στη ζωή η βρετανική εταιρεία είναι η νέα DBX, ένα πολυτελές crossover που θα μπει στην παραγωγή το 2019._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ