top icon
Επικαιρότητα

74ο Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης

Ανοίγει τις πύλες της για το κοινό η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου του 2004

Η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου τις Γενεύης θα δέχεται τους επισκέπτες της μέχρι την Κυριακή 14 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδι. Ως το πρώτο μεγάλο ετήσιο ευρωπαϊκό γεγονός στο χώρο της αυτοκίνησης, τους επιφυλάσσει αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις.

Ανάμεσα στις νέες δημιουργίες που προέρχονται από τη Γαλλία ξεχωρίζουν το Renault Modus (που έχει την βαρειά αποστολή να διαδεχτεί το πολύ επιτυχημένο Τwingo) και το Peugeot 407. Η Renault βέβαια έχει εκεί και το ιδιαίτερα όμορφο concept Wind, που είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή για τα μικρά «ανοικτά» αυτοκίνητα του μέλλοντος. Από την άλλη πλευρά οι Ιταλοί δύσκολα κρύβουν τις προσδοκίες τους από το Fiat Trepiuno, που θα είναι η σύγχρονη απόδοση του θρυλικού 500, από την αποδοχή του οποίου περιμένουν πολλά. Επίσης, η Lancia παρουσιάζει στην Γενεύη ένα μικρό πολυμορφικό μοντέλο και η Αlfa Romeo μια τετρακίνητη έκδοση της 156 με το όνομα Crosswagon.

Οι Βρετανοί στην ελβετική πόλη έχουν να επιδείξουν, μεταξύ άλλων, την οκτακύλινδρη έκδοση του Rover 75 και ένα πειραματικό μοντέλο της Rolls Royce. Στο «στρατόπεδο» των Σουηδών της Volvo ξεχωρίζει το project YCC (Your Concept Car), ενώ οι Κορεάτες της ΚΙΑ έχουν μαζί τους το τετράθυρο Cerato, που θα αντικαταστήσει σύντομα στην Ευρώπη το γνωστό μας Shuma. Η «παραδοσιακά» πρώτη δύναμη της χώρας, η Ηyundai, διαθέτει στο περίπτερό της το πολύ ισσοροπημένο ως προς την φυσιογνωμία του «E3 Concept Car».

Επιβλητική είναι φυσικά η παρουσία των «γειτόνων» Γερμανών, ανάμεσα στα εκθέματα των οποίων υπάρχουν τα Αudi A6 & A8 και τα Opel Tigra Twin Top & Trixx. Για τα περισσότερα νέα μοντέλα των προαναφερθέντων χωρών στη Γενεύη έχουμε βέβαια ήδη γράψει σε προηγούμενα ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας, γι αυτό και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που παραθέτουμε αφορούν κυρίως τα αυτοκίνητα που έμειναν «κρυφά» σχεδόν ως την τελευταία στιγμή πριν την Press Day της έκθεσης. Ένα από αυτά είναι και το Μazda MX –Flexa, του οποίου το πρώτο σκίτσο παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες. Ισχυρό είναι όπως ήδη γνωρίζετε το «παρών» και των υπόλοιπων Ιαπώνων κατασκευαστών με εντυπωσιακά υβριδικά μοντέλα και πρωτότυπα, αλλά και με αυτοκίνητα που προορίζονται να παραχθούν μαζικά (Τoyota Corolla Verso, Lexus GS, Mazda MX Micro Sport).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ