top icon
Επικαιρότητα

Αγοράστε τον κινητήρα του νέου Honda Civic Type R… αλλά μόνο για αγώνες

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως διαθέτει υπό προϋποθέσεις ως ενιαίο… ανταλλακτικό τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του Honda Civic Type R έναντι λογικού μάλιστα οικονομικού τιμήματος.

Δεν είναι μόνο η FCA και η θυγατρική της Mopar οι οποίες χθες ανακοίνωσαν τη δυνατότητα αγοράς του θηριώδους supercharged V8 κινητήρα των 717 ίππων του Dodge SRT Hellcate, αλλά και οι Ιάπωνες της Honda, που με τη σειρά τους κατέστησαν γνωστό ότι με τίμημα μόλις 6.519 δολαρίων –σχεδόν 5.600 ευρώ- μπορεί κανείς να αποκτήσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τον 2λιτρο κινητήρα των 320 ίππων του νέου Civic Type R.

Οι απανταχού λάτρεις της εταιρείας καλό είναι όμως να μην ενθουσιάζονται με την προοπτική εγκατάστασης του ιαπωνικού διαμαντιού κάτω από το καπό του… ταπεινού τους Civic 10ης ή και προγενέστερης ενδεχομένως γενιάς. Και αυτό, γιατί η Honda είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πώλησή του εν λόγω κινητήρα ως μεμονωμένη, πλην όμως ενιαία μονάδα, αποκλειστικά στους συμμετέχοντες του προγράμματος Honda Racing Line. Και για να γίνει κανείς ενεργό μέλος του άτυπου αυτού κλαμπ θα πρέπει να ανήκει σε ένα τουλάχιστον επαγγελματικό σωματείο αγωνιζομένων, καθώς και να έχει ήδη στο ενεργητικό του επίσημα αποτελέσματα σε τουλάχιστον δύο διεθνείς αγωνιστικές διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δυνατότητα αγοράς του 2λιτρου κινητήρα της ιαπωνικής εταιρείας παρέχεται ήδη στα μέλη του Honda Racing Line σε Ευρώπη και Ασία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση http://hpd.honda.com/racing-line._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ