top icon
Επικαιρότητα

Alcraft GT: New kid on the block

Ένα ακόμα ηλεκτρικό πρωτότυπο, αυτή τη φορά από μια βρετανική start-up εταιρεία, που φιλοδοξεί, εφόσον εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, να τα βάλει με την αμερικάνικη Tesla.

Και πρώτα οι απαραίτητες συστάσεις: το Alcraft GT αποτελεί τον πρώτο και πολύ φιλόδοξο, ασφαλώς, καρπό της νεοσύστατης βρετανικής start-up εταιρείας Alcraft Motor Company, η οποία ιδρύθηκε στη Γηραιά Αλβιόνα από τον David Alcraft σε συνεργασία με στελέχη με επαρκή εμπειρία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και συγκεκριμένα, από σχεδιαστές και μηχανικούς με πρότερη θητεία στις Morgan, Toyota, Daewoo, Michelin και Delta Motorsport, η οποία παρέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία στον τομέα των ηλεκτρικών κινητήριων μονάδων του GT.

Όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, με την αποκάλυψη του Alcraft GT πρωταρχικός στόχος είναι «η προσέλκυση επενδυτών που θέλουν μια ευκαιρία προκειμένου να παίξουν ρόλο στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και την καθιέρωση μιας βρετανικής μάρκας». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο David Alcraft, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταβάλει στην εταιρεία του από 20.000 έως και 25.000 λίρες «εισπράττοντας» ως ανταμοιβή τη συμμετοχή του σε VIP σε εκδηλώσεις, αλλά και σε διάφορα στάδια της εξέλιξης του Alcraft GT. Ανάλογα με το ύψος της… δωρεάς, οι υποστηριχτές του εγχειρήματος θα μπορούν να αποκτήσουν χωρίς άλλη χρέωση ποδήλατα από την εταιρεία Cyclotricity καθώς και ρολόγια από την Matthew Humphries Design!

«Θέλουμε να φτιάξουμε μια βρετανική εταιρεία που θα συνδυάζει τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής με τη σύγχρονη τεχνολογία σε μια αγορά με περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», δηλώνει ο David Alcraft.

Όσον αφορά στο ίδιο το προϊόν, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει κατασκευαστεί υπό κλίμακα και όχι σε «πραγματικές» διαστάσεις, πρόκειται για ένα 2+2 shooting brake μοντέλο, το οποίο θα κινείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν περί τους 650 ίππους και ροπή άνω των 1.100 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δλ. Η αυτονομία του δε εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στα 480 χλμ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ