top icon
Επικαιρότητα

Alfa Romeo 4C

Το supercar τσέπης των Ιταλών αναλαμβάνει καθήκοντα safety car στο FIM World Superbike Championship, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το supercar τσέπης των Ιταλών αναλαμβάνει καθήκοντα safety car στο FIM World Superbike Championship, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η δεύτερη επίσημη εμφάνιση του αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου, στην πίστα του Silverstone. H Alfa Romeo 4C θα έχει τον ιδιαίτερο χρωματισμό που βλέπετε στη φωτογραφία, όπου κυρίαρχη είναι η ιταλική σημαία. 

Η 4C προέρχεται από το πρωτότυπο που έκανε αίσθηση στην Έκθεση της Γενεύης το 2011. Το ακρωνύμιο 4C αντλεί την έμπνευσή του από το ένδοξο παρελθόν: Tα 8C και 6C στις δεκαετίες 1930 και 1940 ήταν διακριτικά αυτοκινήτων -αγωνιστικών και εκδόσεων δρόμου- που έπαιρναν ισχύ από τον δυνατό 8κύλινδρο και τον καινοτόμο 6κύλινδρο κινητήρα. Επίσης το αυτοκίνητο επιτυγχάνει με την αρχιτεκτονική και την κατασκευή του το λόγο ισχύος/βάρους ενός αυθεντικού supercar, λιγότερο από 4 κιλά/ίππο. Η 4C χρησιμοποιεί τεχνολογίες και υλικά κατευθείαν από τα μοντέλα super sports (συμπεριλαμβανομένης της Alfa Romeo 8C Competizione), ανθρακονήματα, αλουμίνιο, πίσω κίνηση και τεχνολογίες από τα τελευταία μοντέλα της Alfa Romeo. 

Αυτό γίνεται σαφές από τον εξ ολοκλήρου αλουμινένιο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού 1750 Turbo, απόδοσης 240 ίππων για την περίσταση, το σύστημα μετάδοσης διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT και τον επιλογέα Alfa DNA με την νέα επιλογή Race. Οι ταχύτητες μπορούν επίσης να αλλάξουν από τα shift paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

 

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ