top icon
Επικαιρότητα

Ανανεωμένη Porsche 911 GT3

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση στην έκθεση της Γενεύης η Porsche αποκαλύπτει την ανανεωμένη 911 GT3.

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, η Porsche αποκαλύπτει την ανανεωμένη και ελαφρώς δυνατότερη 911 GT3. Η ανανεωμένη GT3 απολαμβάνει όλες τις εξωτερικές διακριτικές βελτιώσεις της υπόλοιπης οικογένειας των 911, με μία όμως επιπλέον αγωνιστική χροιά: ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι νέος και έχει χαμηλότερο σπόιλερ, υπάρχουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που καλύπτονται με πλέγμα, ενώ  τροποποιημένα είναι και τα φωτιστικά σώματα bi-xenon. Αντίστοιχα επανασχεδιασμένο είναι το σπόιλερ, ο προφυλακτήρας και τα φώτα LED στο πίσω μέρος.
 
Η κινητήρια δύναμη προέρχεται από μία διογκωμένη εκδοχή του ατμοσφαιρικού 6κύλινδρου επίπεδου κινητήρα της Porsche, που τώρα φτάνει τα 3,8 λτ. και αποδίδει 435 ίππους και 429,8 Nm ροπής. Με τις επιδόσεις αυτές η GT3 επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτ. και αγγίζει την τελική ταχύτητα των 312 χλμ./ώρα. Σε σύγκριση με τη σημερινή GT3, το νέο μοντέλο με τα 200 επιπλέον κ. εκ. αποδίδει 20 περισσότερους ίππους.
 
Προκειμένου να κρατηθεί όλη αυτή η δύναμη στο δρόμο και ταυτόχρονα να παραμένει η νέα GT3 απολαυστική στην οδήγηση αλλά και ασφαλής, έχουν γίνει επεμβάσεις στα συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης και ευστάθειας. Στη νέα έκδοση του Porsche Stability Management υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγει ο οδηγός το ποσοστό εμπλοκής του συστήματος, έτσι ώστε να μπορεί να φέρει πραγματικά το αυτοκίνητο στα μέτρα που εκείνος επιθυμεί. Ακόμα όμως και σε περίπτωση που τα ηλεκτρονικά δεν φέρουν αποτέλεσμα, οι μεγαλύτεροι κεραμικοί δίσκοι στο σύστημα πέδησης θα μπορέσουν να σταματήσουν το σύνολο γρήγορα και με ασφάλεια.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ