top icon
Επικαιρότητα

Ανανεωμένο Citroen C1

Μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας του στην αγορά, το Citroen C1 προχωρά σε ένα αναζωογονητικό facelift.

Μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας του στην αγορά, το Citroen C1 προχωρά σε ένα αναζωογονητικό facelift. Οι αλλαγές εστιάζονται κυρίως στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στους νέους τροχούς αλουμινίου και στο αναβαθμισμένο, από άποψης υλικών, εσωτερικό.
 
Παρότι η Γαλλική εταιρία δεν έχει ανακοινώσει αλλαγές στον τρικύλινδρο κινητήρα του 1.0 λίτρου και 68 ίππων, υποστηρίζει ότι το ανανεωμένο C1 επιτυγχάνει μείωση της κατανάλωσης, κατά 2,1% (4,5 λίτρα/100 χλμ.) και των εκπεμπόμενων ρύπων, κατά 2,7% (106 γρ. CO2/ χλμ.). Η ελαφρά αυτή βελτίωση πιθανότατα οφείλεται στη χρήση ενός συστήματος start/ stop, αν και κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.
 
Η διάθεση του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα, εντός του Νοεμβρίου, πράγμα όμως που δεν ισχύει για την Ελλάδα, καθώς εδώ θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον έως τις αρχές του 2009. Κρίνοντας πάντως από αυτή την κίνηση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα μπουν στο χορό της ανανέωσης και τα «αδερφά» Peugeot 107 και Toyota Aygo.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ