top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για τη Mercedes A-Class

Σχεδιαστικά ρετουσαρισμένη και με αλλαγές στους κινητήρες, η νέα A-Class ρίχνεται εκ νέου στη μάχη των premium μοντέλων της μικρομεσαίας κλάσης.

Στον τομέα της αισθητικής προσέγγισης των εξωτερικών επιφανειών της «νέας» A-Class οι Γερμανοί δεν έφεραν τα πάνω κάτω προχωρώντας απλά σε ένα μικρό «ρετούς» των εξωτερικών επιφανειών. Η νέα μάσκα, ο πιο γωνιώδης εμπρός προφυλακτήρας, τα διαφορετικά πίσω φώτα καθώς και οι έξτρα προβολείς LED είναι τα νέα στοιχεία που εισάγει το γερμανικό μοντέλο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν του. Στο ίδιο μήκος κύματος, στο εσωτερικό συναντάμε τώρα ένα αναβαθμισμένο σε δυνατότητες σύστημα πολυμέσων, συμβατό πλέον με τα Apple Car Play και MirrorLink, με μεγαλύτερη οθόνη προβολής των λειτουργιών του (8 ίντσων), νέους χρωματισμούς αλλά και αναβαθμισμένα σε ποιότητα και αφή υλικά σε ταμπλό και πόρτες.

Από εκεί και πέρα, στα μηχανικά μέρη συναντάμε μια σειρά αλλαγών στα κινητήρια σύνολα, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που κινεί την κορυφαία έκδοση A45 AMG. Ξεκινώντας από τις πιο ταπεινές εκδόσεις, νέα είναι η έκδοση… εισαγωγής (Α160), η οποία κινείται από έναν 1.600άρη κινητήρα με απόδοση 102 ίππων. Η πιο «καθαρή» έκδοση της γκάμας είναι πλέον η πετρελαιοκίνητη Α180d BlueEfficiency, η οποία φιλοξενεί κάτω από το εμπρός καπό της έναν 1.500άρη κινητήρα με απόδοση 109 ίππων, ο οποίος καταναλώνει μόλις 3,5 λιτ./100 χλμ. εκπέμποντας συγχρόνως 89 gr διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο κίνησης. Σε ότι αφορά τις εκδόσεις Α220d και Α250 (ντίζελ και βενζίνης αντίστοιχα), οι μηχανικοί της Mercedes προχώρησαν στην αναβάθμιση της ισχύος τους κατά 7 ίππους.

Σε ότι αφορά στη κορυφαία έκδοση της σειράς, αξίζει να σταθούμε στο αναμενόμενο «μπουστάρισμα» της ισχύος, η οποία πλέον φτάνει τους 381 ίππους. Όσο για το ροπή, σημειώστε πως η μέγιστη τιμή της πλέον φτάνει τα 475 Nm (+25 σε σχέση με το παρελθόν). Ως αποτέλεσμα των βελτιώσεων αυτών, οι οποίες προέκυψαν μέσω αλλαγών στη ρύθμιση των βαλβίδων και του υπερτροφοδότη καυσαερίων, καθώς στο νέο λογισμικό του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου του κινητήρα, το «0-100» έρχεται πλέον σε μόλις 4,2 δλ. Η μέση κατανάλωση του 2λιτρου κινητήρα κυμαίνεται, με βάση της εργοστασιακές μετρήσεις στα 6,9 λιτ./100 χλμ. Επιπρόσθετα, οι ιθύνοντες της εταιρεία προέβησαν σε αλλαγές και στο  software του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, το οποίο επιπρόσθετα έχει πιο κοντό «γρανάζωμα» από την 3η έως και την 7η σχέση.

Η ανανεωμένη Α45 AMG είναι πλέον εφοδιασμένη με το σύστημα Dynamic Select, το οποίο διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport,, Sport + και Individual). Αξίζει τέλος να προσθέσουμε πως ειδικά για την περίσταση η Mercedes δημιούργησε μια νέα έκδοση με την ονομασία Motorsport Edition, η οποία είναι διαθέσιμη για όλες τις εκδόσεις από την Α200/Α220d και πάνω._Χ.Α,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ