top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για τη σειρά IS της Lexus

Δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα των προθέσεων της για την επερχόμενη Έκθεση του Παρισιού, η Lexus έδωσε μόλις στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την ανανεωμένη οικογένεια των μοντέλων IS.

Δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα των προθέσεων της για την επερχόμενη Έκθεση του Παρισιού, η Lexus έδωσε μόλις στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την ανανεωμένη οικογένεια των μοντέλων IS.
 
Οι αισθητικές παρεμβάσεις –κατά την προσφιλή πλέον τακτική πολλών κατασκευαστών- είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, με το… εκπαιδευμένο μάτι να εστιάζει στα νέα φωτιστικά σώματα (τεχνολογίας LED εμπρός), την τροποποιημένη στα σημεία μάσκα, στη νέα μορφή των ζαντών, καθώς και στην ανανέωση των διαθέσιμων χρωματισμών στις εξωτερικές επιφάνειες. Στο εσωτερικό δεν παρατηρούνται σχεδιαστικές αλλαγές, καθώς εδώ οι τροποποιήσεις περιορίζονται σε προσθήκες όσον αφορά τον εξοπλισμό άνεσης (βλ. αισθητήρες βροχής, θερμαινόμενα καθίσματα κ.α.).
 
Στα μηχανικά μέρη ξεχωρίζουν η προσθήκη μιας ακόμα παραλλαγής του γνωστού (στην υπόλοιπή Ευρώπη, δυστυχώς…) πετρελαιοκινητήρα των 2,2 λίτρων της εταιρείας, ο οποίος θα αποδίδει 150 ίππους (βλ. έκδοση IS200d) σε αντίθεση με εκείνη των 177 της IS220d, για την οποία δεν ανακοινώνονται αλλαγές. Όσον αφορά τους κινητήρες βενζίνης, τα νέα, αν και περιορισμένα, αφορούν στην προσαρμογή του 6κύλινδρου σε διάταξη V ατμοσφαιρικού κινητήρα των 2,5 λίτρων των εκδόσεων σεντάν και κάμπριο (IS250 και IS 250C) στις νεότερες προδιαγραφές ρύπων Euro V. Όπως επίσημα ανακοινώνει η ιαπωνική εταιρεία, ο κινητήρας είναι πλέον ελαφρώς πιο οικονομικός και με λιγότερες εκπομπές CO2 (194 γρ./χλμ. έναντι 209), χωρίς μάλιστα να έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά της απόδοσης του. Έτσι, ο ιαπωνικός V6, ο οποίος πλέον θα συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο σε όλες τις εκδόσεις του, εξακολουθεί να αποδίδει 208 ίππους/6.400 σ.α.λ. και ροπή 25,7 χλγμ./4.800 σ.α.λ. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ