top icon
Επικαιρότητα

Αντίπαλο των Boxster και ΤΤ ετοιμάζει η Alpine!

Η πρεμιέρα του νέου concept μοντέλου, πιθανότατα, θα γίνει στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα αντοχής του Μαν, στις 13 Ιουνίου!

Η πρεμιέρα του νέου concept μοντέλου, πιθανότατα, θα γίνει στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα αντοχής του Μαν, στις 13 Ιουνίου!

Με τον Carlos Chosn, τον άνθρωπο που χρόνια τώρα ελέγχει τις τύχες της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας που ακούει στο όνομα Renault-Nissan, να έχει ήδη στο… τσεπάκι του ένα πολύ σημαντικό κονδύλι της τάξης των 600 ευρώ, η αναβίωση της θρυλικής Alpine μετά 20 χρόνια… απραγίας, και μάλιστα ως ανεξάρτητη μάρκα στους κόλπους της Renault, πρέπει πλέον να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη. Μετά το ντεμπούτο του εντυπωσιακού, αν μη τι άλλο, πρωτοτύπου Α110-50 στο grand prix του Μονακό το 2012, νεότερες πληροφορίες θέλουν την γαλλική εταιρεία να αποκαλύπτει ένα εντελώς νέο concept, και μάλιστα σε λίγες μέρες από σήμερα, στο περιθώριο του επερχόμενου 24ωρου αγώνα αντοχής του Μαν, το οποίο θα τοποθετείται στην κατηγορία των Audi TT και Porsche Boxster. Έγκυρα, μάλιστα, δημοσιεύματα θέλουν το νέο αυτό μοντέλο να κινείται από έναν κινητήρα με απόδοση περί τους 250 ίππους.

Το νέο αυτό σπορ κουπέ, θα λανσαριστεί όπως όλα δείχνουν, ως… κανονικό μοντέλο της νεοσυσταθείσας γκάμας της Alpine, περί τα τέλη του 2016, με ετήσιο ρυθμό παραγωγής στο εργοστάσιο των Γάλλων στη Διέπη, που θα κυμαίνεται από 3.000 έως και 5.000 μονάδες. Το κόστος του, προκειμένου να ανταγωνιστεί τα προαναφερθέντα σπορ κουπέ μοντέλα της γερμανικής… σχολής, αναμένεται να μην υπερβαίνει στη Β. Ευρώπη τα 35.000 ευρώ. Εν αναμονή εξελόξεων, λοιπόν. Και μάλιστα, συναρπαστικών!_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ