top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για τη νέα McLaren 675LT Spider (video)

Ένα ακόμα κεφάλαιο στην υπόθεση «Longtail» για την αναγεννημένη βρετανική εταιρεία.

Η ανοιχτή έκδοση της 675LT, η οποία αποτελεί το δεύτερο μοντέλο της McLaren με τα αρχικά LT (Longtail) και συνάμα η πέμπτη κατά σειρά νέα πρότασή της μέσα στο 2015, θα αποτελέσει προνόμιο μόλις 500 τυχερών ιδιοκτητών.

Την κίνηση στη νέα 675LT Spider παρέχει ο γνωστός twin-turbo V8 κινητήρας των 3,8 λίτρων της McLaren, ο οποίος παρότι διαθέτει μια σειρά αλλαγών (βλ. νέα τούρμπο, ανασχεδιασμένη κυλινδροκεφαλή και εξαγωγή, διαφορετικοί εκκεντροφόροι και αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης), εξακολουθεί να αποδίδει 675 ίππους στις 7.100 σ.α.λ. σε συνδυασμό με 700 Nm ροπής, που κάνουν την εμφάνισή τους σταθερά από τις 5.000 έως και τις 6.500 σ.α.λ.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, το «0-100» έρχεται σε χρόνο μόλις 2,9 δλ. και το «0-200» σε 8,1 δλ. Και στην περίπτωση της ανοιχτής έκδοσης, συνεχίζουμε να συναντάμε το σύστημα περιορισμού της διαθέσιμης ροπής στα 600 Nm όταν ο οδηγός έχει επιλεγμένη την πρώτη σχέση στο κιβώτιο, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή επιτάχυνση από στάση. Όσο για την τελική ταχύτητα, η εταιρεία ανακοινώνει πως η νέα 675 LT Spider επιτυγχάνει εύκολα τα 326 χλμ./ώρα.

Η αναδιπλούμενη σε τρία τμήματα οροφή μπορεί να ανοίξει ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 30 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει και με την έκδοση Coupe, πολλές από τις εξωτερικές επιφάνειες της Spider είναι κατασκευασμένες από ελαφριά υλικά και ειδικότερα από ανθρακονήματα, όπως ο εμπρός προφυλακτήρας, το κατώτερο τμήμα στο εμπρός μέρος του αμαξώματος, οι πλευρικές «ποδιές», καθώς και τα πίσω φτερά, ο αντίστοιχος προφυλακτήρας αλλά και ο σπορ διαχύτης αέρα στο τελείωμα του τελευταίου.

Όλα αυτά έχουν επιφέρει τη διατήρηση του βάρους στα 1.270 κιλά, τιμή μειωμένη κατά 100 σχεδόν κιλά σε σχέση με εκείνη της 650S Spider. Σε σχέση, πάντως, με την 675LT Coupe, η Spider επιβαρύνεται με 40 επιπλέον κιλά.

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας McLaren 675LT Spider αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ