top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το 5θυρο VW up!

Η VW αποκαλύπτει το 5θυρο up!, ενώ παράλληλα υπάρχει απόφαση για την παραγωγή της GT έκδοσης του μοντέλου, αλλά και την ηλεκτρική του εκδοχή που θα έρθει το 2013.

Η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει το 5θυρο up!, ενώ παράλληλα ανακοινώνει την απόφαση για την παραγωγή της GT έκδοσης του μοντέλου, αλλά και την ηλεκτρική του εκδοχή που θα έρθει το 2013.

Η 5θυρη έκδοση του λιλιπούτειου μοντέλου της γερμανικής VW πήρε πλέον… σάρκα και οστά, με τους ιθύνοντες της εταιρείας να το παρουσιάζουν και επισήμως. Πέρα από την προσθήκη των δύο επιπλέον θυρών (αλλά και των 475 ευρώ στην τιμή πώλησής του στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας!), το νέο 5θυρο up! δεν διαφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα 3θυρα αδέλφια του. Οι εξωτερικές του διαστάσεις παραμένουν ως είχαν (MxΠxΥ: 3,54×1,64x1,48 μ.), ενώ ο χώρος φόρτωσης εξακολουθεί να διαθέτει χωρητικότητα 251 λίτρων με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση, τιμή που ανέρχεται έως και τα 951 λίτρα στην περίπτωση που τα τελευταία αναδιπλωθούν πλήρως. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η χωροταξικές ικανότητες της καμπίνας παραμένουν αναλλοίωτες, με τον διαθέσιμο «αέρα» για τα κεφάλια των εμπρός και πίσω επιβατών να διατηρείται στα 993 και 947 χλστ. αντίστοιχα. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο χώρος για τα γόνατα των δύο αυστηρά πίσω επιβατών εξακολουθεί να είναι επαρκής για το χαρακτήρα και το μέγεθος της κατασκευής αγγίζοντας τα 378 χλστ.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, ουδέν νεότερο, καθώς κάτω από το καπό του 5θυρου VW up! φιλοξενούνται οι γνωστοί 3κύλινδροι κινητήρες των 1.000 κ.εκ. που αποδίδουν 60 και 75 ίππους, ενώ πανομοιότυπα θα είναι και τα διαθέσιμα επίπεδα εξοπλισμού (take up!, moveup!, highup!, blackup! και white up!), με όλα να συμπεριλαμβάνουν στο βασικό τους εξοπλισμό τον γνωστό ηλεκτρονικό φύλακα άγγελο που ακούει στο όνομα ESP. Αξίζει να προσθέσουμε πως το παρόν θα δίνει και το γνωστό από την 3θυρη εκδοχή του μοντέλου σύστημα City Emergency Braking, που σε ειδικές περιπτώσεις φρενάρουν αυτόματα το αυτοκίνητο, αρκεί το τελευταίο να κινείται με ταχύτητες που κυμαίνονται από τα 5 έως και τα 30 χλμ./ώρα. Κλείνοντας, αξίζει να προσθέσουμε πως η εμπορική διάθεση της 5θυρης έκδοσης του νέου VW up! στις κατά τόπους αγορές της Ευρώπης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει, αρχής γενομένης από εκείνη της Γερμανίας, τον προσεχή Μάιο.


Ο περαιτέρω εμπλουτισμός της γκάμας…
To πρωτότυπο της σπορ έκδοσης του VW Up! το είχαμε δει τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, όπως το ηλεκτρικό concept του μικρού μοντέλου της γερμανικής εταιρείας. Όμως, τότε δεν ήταν ακόμη σαφές αν αυτά τα δύο θα έμπαιναν τελικά στην παραγωγή. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πεντάθυρου Up! αυτή η υπόθεση ξεκαθάρισε οριστικά, αφού δόθηκε το τελικό ΟΚ και για τις δύο περιπτώσεις.

 
GT Up!
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, η GT έκδοση του Up! θα παίρνει κίνηση από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα (TSI) του ενός λίτρου, ισχύος 110 ίππων και 175 Nm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων και θα πληρεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Όσο για τις επιδόσεις της, η εταιρεία αναφέρει τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα και χρόνο 8,5 δευτερολέπτων για τα 0-100 χλμ./ώρα.



e-Up!
Η ηλεκτρική έκδοση e-Up! που θα παρουσιαστεί το 2013 θα έχει απόδοση 82 ίππων με 210 Νm ροπής και αυτονομία 150 χιλιομέτρων. Όσο για τις επιδόσεις της, θα μπορεί να αναπτύξει ανώτατη ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα και θα χρειάζεται για τα 100 χλμ./ώρα από στάση 14 δευτερόλεπτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ