top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το υβριδικό Kia Niro

Ένα πολλά υποσχόμενο SUV από την κορεάτικη εταιρεία. Ή, πιο σωστά, ένα νέο Hybrid Utility Vehicle, που δείχνει το στίγμα των… καθαρών προθέσεων της Kia για τα προσεχή χρόνια.

Το Niro είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας το οποίο βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα του ομίλου Kia/Hyundai, η οποία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά προκειμένου να «υποδέχεται» υβριδικά συστήματα κίνησης. Από πλευράς διαστάσεων, τοποθετείται δε ανάμεσα στα Soul και Sportage διαθέτοντας μεταξόνιο που προσδιορίζεται ακριβώς στα 2,7 μ.

Η κινητήρια καρδιά του αυτοκινήτου αποτελείται από έναν 1.600άρη κινητήρα βενζίνης με άμεσο ψεκασμό, ο οποίος υιοθετεί τον κύκλο Atkinson αποδίδοντας 103 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα, που με τη σειρά του αποδίδει 43 ίππους. Ο τελευταίος εδράζεται στο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, συνεργαζόμενος με μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες κάτω από το πίσω κάθισμα.

Χάρη στην επιλογή αυτή, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών του υβριδικού Kia Niro θα ξεπερνά τα 450 λίτρα.

Παρά το γεγονός ότι η Kia δεν ανακοινώνει επίσημες τιμές κατανάλωσης ή εκπομπών ρύπων, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για 4,7 λιτ./100 χλμ. και 89 μόλις gr CO2 για κάθε χλμ. κίνησης.

Ένα σημαντικό γκάτζετ με το οποίο είναι εφοδιασμένο το Kia Niro είναι το Eco-DAS (Driving Assistance System), το οποίο επιτρέπει στην κεντρική μονάδα ελέγχου του υβριδικού συστήματος κίνησης να ρυθμίζει την παροχή ενέργειας ανάλογα με τις τοπογραφικές συνθήκες συλλέγοντας διαρκώς στοιχεία και δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης. Φυσικά, το Eco-DAS συνεργάζεται αγαστά και με το «προσαρμόσιμο» cruise control της Kia.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως το υβριδικό Kia Niro θα κυκλοφορήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα από σήμερα και ως… κανονικό crossover, κινούμενο από τους γνωστούς 4κύλινδρους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης της Kia, σε μια προσπάθεια να αποτελέσει το αντίπαλο δέος των καταξιωμένων απω-ανατολίτικων προτάσεων της αγοράς._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ