top icon
Κόσμος

Kia EV3: Ένα νέο ηλεκτρικό SUV – Πότε θα παρουσιαστεί

Το EV3, το νέο ηλεκτρικό SUV της Kia που θα κάνει σύντομα παγκόσμια πρεμιέρα, θα μοιάζει πολύ στο πρωτότυπο, έχοντας σύγχρονη τεχνολογία και δεσμούς με τα μεγαλύτερα αδέλφια του.

Η Kia εμπλουτίζει τη γκάμα των ηλεκτρικών SUV της, με την προσθήκη ενός μοντέλου που θα συμπληρώσει τα EV6 και το μεγάλο EV9. Πρόκειται για το EV3, ένα compact διαστάσεων μοντέλο, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 23 Μαΐου του 2024.

Σε αυτή τη φάση και προκειμένου να διατηρήσει το ενδιαφέρον… ζωντανό για το μοντέλο, η κορεατική εταιρεία έδωσε τρεις νέες ενδεικτικές εικόνες του μοντέλου, παρουσιάζοντας ένα τμήμα του εμπρός και πίσω μέρους.

Kia EV3 teaser

Το Kia EV3 έχει παρουσιαστεί ως πρωτότυπο το περασμένο φθινόπωρο, μαζί με το EV4, αποκαλύπτοντας τις φουτουριστικές γραμμές του επερχόμενου SUV. Στην πράξη, οι νέες φωτογραφίες δείχνουν να μοιάζουν αρκετά σε αυτές του πρωτότυπου, κάτι που προϊδεάζει για ένα τολμηρό αποτέλεσμα στην τελική του φάση.

Οι μικροί πρόβολοι εμπρός και πίσω, με τους τροχούς στις άκρες του αμαξώματος, αφήνουν να εννοηθεί ότι, το μικρό SUV θα έχει μεγάλο μεταξόνιο. Κατά συνέπεια και άνετους χώρους για τους επιβαίνοντες και πιθανότατα για τις αποσκευές τους.

Kia EV3 teaser

Τα φώτα ακολουθούν τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia, με τις ακμές να είναι κυρίαρχες. Τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ η μικρή αεροτομή στην κορυφή της πέμπτης πόρτας χαρίζει δυναμισμό.

Δείτε επίσης: Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Kia Niro EV

Οι δεσμοί με το μεγαλύτερο EV9 είναι ξεκάθαροι, τουλάχιστον όπως φαίνεται στις ενδεικτικές εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Kia, αλλά και σε σχέση με το concept, από το οποίο αναμένεται να μην απέχει πολύ το μοντέλο παραγωγής. Βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, ίδια με αυτή του EV9. Ωστόσο, το EV3 δεν θα έχει την κίνηση στους πίσω τροχούς, αλλά στους εμπρός, χρησιμοποιώντας τεχνολογία 400 Volt.

Kia EV3 teaser

Επίσημα στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου Kia EV3, αλλά αναμένεται να έχει μήκος κοντά στα 4,4 μ. Περισσότερα στην επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου που θα γίνει στις 23 Μαΐου.

Kia EV3 Concept

Concept EV3

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Kia EV3 teaser
  • Kia EV3 teaser
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ