top icon
Επικαιρότητα

Ariel Nomad: Για extreme off road!

Αν αναζητάτε ένα 2θέσιο φορμουλάκι της Atom, αυτή τη φορά για εκτός δρόμου περιηγήσεις και όχι για απόλυτους χρόνους σε πίστα, τότε η βρετανική εταιρεία έχει τη λύση.

Αν αναζητάτε ένα 2θέσιο φορμουλάκι της Atom, αυτή τη φορά για εκτός δρόμου περιηγήσεις και όχι για απόλυτους χρόνους σε πίστα, τότε η βρετανική εταιρεία έχει τη λύση.

 

Με την επίσημη αποκάλυψη του νέου Nomad να πραγματοποιείται εντός έδρας στις αρχές του επόμενου μήνα, η βρετανική εταιρεία «διέρρευσε» τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της δημιουργήματος. Πρόκειται για το Nomad, ένα φορμουλάκι για κίνηση εκτός δρόμου, που διατηρεί, όπως όλα δείχνουν, την σκληροπυρηνική κατασκευαστική φιλοσοφία του καταξιωμένου Atom. Έτσι, και το Nomad βασίζεται σε ένα σωληνωτό πλαίσιο/χωροδικτύωμα χωρίς περιττά μεταλλικά καλύμματα στις εξωτερικές του επιφάνειες, παρά ενισχύσεις σε καίρια μέρη του και «καλύμματα» σε επιμέρους τμήματά του, για λόγους προστασίας κατά την κίνηση εκτός της ασφάλτου. Όπως και στον ασφάλτινο αδελφό του Nomad, έτσι και εδώ, οι αναρτήσεις είναι ανεξάρτητες, αλλά με μεγαλύτερες πλέον διαδρομές και διαφοροποιημένες ρυθμίσεις, ενώ η κίνηση θα εξακολουθεί να μεταδίδεται στους… ακάλυπτους πίσω τροχούς. Για ευνόητους λόγους, ειδικά για την περίσταση, το νέο χωμάτινο φορμουλάκι της Ariel είναι εφοδιασμένο με τρακτερωτά ελαστικά. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, την κίνηση αναμένεται να προσφέρει ένας ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος κινητήρας της ιαπωνικής Honda με χωρητικότητα 2,4 λίτρων που θα αποδίδει περί τους 200 ίππους, σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Και όλα αυτά, με το συνολικό βάρος της κατασκευής να περιορίζεται στα μόλις 700 κιλά!

Περισσότερες πληροφορίες για το διαφορετικό αυτό Ariel, υπομονή έως τις 9 Ιανουαρίου, οπότε και θα αποκαλυφθεί και επίσημα στα πλαίσια του Autosport Show που θα πραγματοποιηθεί επί βρετανικού, ασφαλώς, εδάφους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ