top icon
Επικαιρότητα

Aston Martin Vantage GT8: Καθαρόαιμη!

Εμπνευσμένη από το αγωνιστικό pedigree της μάρκας, η GT8 είναι η πιο καθαρόαιμη έκδοση… βόλτας της 8κύλινδης Vantage.

Η βρετανική εταιρεία, ακολουθώντας κατά πόδας τα χνάρια της μεγαλύτερης GT12, παρουσίασε και επίσημα σήμερα την αντιστοίχου χαρακτήρα παραλλαγή της 8κύλινδρης Vantage, ένα συλλεκτικό από κάθε σκοπιά αυτοκίνητο, με… κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο αντλεί την έμπνευση του από το αγωνιστικό με το οποίο η Aston Martin μετέχει στο World Endurance Championship (WEC).

Η Vantage GT8 διακρίνεται, όπως είναι κάτι παραπάνω από διακριτό παρατηρώντας το επίσημο «υλικό» που σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα, από το πιο επιθετικό σε σχέση με τις απλές Vantage «σώμα», το οποίο κοσμείται, για λόγους αισθητικούς, αλλά και πρακτικούς, από ένα εντυπωσιακό splitter στο εμπρός μέρος, από ουκ ολίγα αεροδυναμικά βοηθήματα από carbon, από τονισμένα φτερά και φυσικά από μια αεροτομή στο πίσω μέρος που παραπέμπει χωρίς… υπεκφυγές στις καθαρόαιμες προτάσεις της Aston Martin. Στο ίδιο, αγωνιστικών προδιαθέσεων μήκος κύματος, οι μονομπούλωνοι τροχοί, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από μαγνήσιο, τα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 της Michelin και η νέα εξαγωγή, τα υλικά της οποίας έχουν ως βάση το τιτάνιο. Προαιρετικά, η οροφή μπορεί να είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, υλικό από το οποίο κάλλιστα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν κατόπιν παραγγελίας, τόσο η εμπρός μάσκα, όσο και τα… λογότυπα που κοσμούν τις εξωτερικές επιφάνειες της GT8.

Χρωματικά, εκτός από τις εντυπωσιακές αποχρώσεις του εικονιζόμενου οχήματος, η Aston Martin προσφέρει τη νέα Vantage GT8 σε λευκό χρώμα με πράσινες πινελιές ή και σε ασημένιο, με μπλε. Από την εκτεταμένη, πάντως, χρήση ελαφριών υλικών, η νέα GT8 δεν θα μπορούσε παρά να βγει κερδισμένη. Όχι μόνο σε αισθητική, αλλά και σε βάρος, μιας και η διαφορά σε σύγκριση με την απλή Vantage V8 υπερβαίνει, σύμφωνα με του Βρετανούς, τα 100 κιλά.  

Την κίνηση παρέχει ο γνωστός V8 κινητήρας της εταιρείας, ο οποίος έχει χωρητικότητα 4,7 λίτρων και απόδοση, ειδικά για την περίσταση, 446 ίππων, σε συνδυασμό με ροπή της τάξης των 490 Nm. Η τελική ταχύτητα της GT8 υπολογίζεται στα 305 χλμ./ώρα και ο χρόνος για το τυπικό «0-100» πολύ κοντά στα 4,4 δλ.

Η ειδική αυτή έκδοση της Vantage θα παραχθεί, όπως το συνηθίζουν οι Βρετανοί, σε όχι περισσότερα από 150 αντίτυπα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ