top icon
Επικαιρότητα

Αthens International Motorshow

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο πρώην Ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού

Η 5η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου αναμένεται να συγκεντρώσει τις ημέρες της λειτουργίας της πάνω από 250.000 επισκέπτες. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδι και όσοι θέλουν μπορούν να την επισκέπτονται, με εισιτήριο 7 ευρώ για τους «μεγάλους» και 4 για τα παιδιά. Οι εγκαταστάσεις του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό φιλοξενούν για πρώτη φορά την έκθεση, που διοργανώνεται από τον ΣΕΑΑ με ανάδοχο εταιρεία την ΕΧΡΑ Εκθέσεις/Συνέδρια και χορηγό την ALPHA COPY ΑΕ (Nokia), καθώς το ΣΕΦ προετοιμάζεται για την Ολυμπιάδα. Οι οργανωτές έχουν εξασφαλίσει θέσεις –δωρεάν- πάρκινγκ στην πίστα του αεροδρομίου, ενώ η πρόσβαση θα γίνεται από την λεωφόρο Βουλιαγμένης. Για όσους δεν προσέλθουν με το αυτοκίνητό τους, επί της λεωφόρου θα υπάρχουν mini bus, που θα τους μεταφέρουν ως την είσοδο χωρίς αντίτιμο.

TI ΘΑ ΔΕΙΤΕ
Από πλευράς αυτοκινήτων, πολύ ενδιαφέρουσες για την ελληνική αγορά θα είναι οι παρουσίες του Volkswagen Golf πέμπτης γενιάς και του νέου Opel Astra, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι άλλοι 36 κατασκευαστές που συμμετέχουν στην έκθεση θα υπολείπονται προκλήσεων για το καταναλωτικό κοινό: Οι νέες «X3» και «645i» θα βρίσκονται στο περίπτερο της επίσης νέας BMW Hellas, η Alfa Romeo GT Coupe θα είναι εκεί, όπως το Fiat Idea και το ήδη γνωστό μας Panda. Λίγα μόνο concept cars σε σχέση με ό,τι έχουμε δεί σε προηγούμενες εκθέσεις θα απουσιάσουν, αρκούν όμως πρωτότυπα όπως το Αudi Nuvolari, το Peugeot Hoggar, το Suzuki Concept S και η Lancia Granturismo Stilnovo για να γοητεύσουν τους επισκέπτες. Eπειδή τα «ωραία» δεν τελειώνουν εδώ, αλλά συνεχίζονται σε κάθε γωνιά του Μotor Show, πολλοί θα ενθουσιαστούν αντικρύζοντας το Mitsubishi Lancer Evo VIII, τo ιστορικό Ford Model T –κάπου δίπλα τους θα βρίσκεται και το Focus C Max-, τα «υπερόπλα» της Citroen, της Ford & της Skoda στο WRC, καθώς και τις Bentley Continental GT, Μaserati Quattroporte, Lamborghini Gallardo. Και πέρα ακόμα κι από το πανέμορφο Nissan 350 Z, το Αthens International Motorshow θα έχει και «γεύση» από Formula 1: Tα μονοθέσια της Τoyota και της BAR θα μαγνητίσουν τα βλέμματα, ενώ ως επίσημος προσκλημένος ο Olivier Panis θα βρίσκεται στο περίπτερο της Toyota το απόγευμα της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου, από 18.00 έως 21.00 και το πρωί του Σαββάτου,15 Νοεμβρίου από 10.00 έως 12.00.

4T SAFETRACK
Οι χώροι του πρώην αεροδρομίου επιτρέπουν την διεξαγωγή παράλληλων εκδηλώσεων, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα μαθήματα που θα δώσει η σχολή ασφαλούς οδήγησης «4ΤSAFETRACK» των Τεχνικών Εκδόσεων AE, κατόπιν κληρώσεων μεταξύ των επισκεπτών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδι, οι έμπειροι εκπαιδευτές του 4T-SAFETRACK θα βρίσκονται στη διάθεσή σας για να σας μυήσουν στα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης μέσα από τις ακόλουθες ασκήσεις: προσομοιωτής μείωσης πρόσφυσης στους πίσω τροχούς (μικρή «αράχνη»), slalom, προσομοιωτής απώλειας πρόσφυσης (μεγάλη «αράχνη»). Για τη συμμετοχή σας στις ασκήσεις, θα ενταχθείτε σε μία από τις δέκα 6μελείς ομάδες της ημέρας. Οι ομάδες θα συγκροτούνται ανά μία ώρα: από 11.00 έως 15.00 και από 17.00 έως 21.00. Από κάθε ομάδα, ο συμμετέχων με τον καλύτερο χρόνο στη μικρή "αράχνη", θα συμμετέχει και στη μεγάλη "αράχνη". Στο τέλος της ημέρας, ο συμμετέχων με τον καλύτερο χρόνο στην μικρή "αράχνη", από όλες τις ομάδες, θα κερδίσει ένα πλήρες Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης του 4Τ-SAFETRACK.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ