top icon
Επικαιρότητα

Athens Tuning Show

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο το 1ο Athens Tuning Show, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα Αθηνών

Το 1o International Athens Tuning Show, που ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα Αθηνών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο. Το ωράριο που μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει αυτές τις δύο τελευταίες ημέρες είναι από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδι, ενώ τα εισιτήρια έχουν οριστεί στην τιμή των 10 & 15 ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επίσημων διοργανωτών του (Future Productions), αναμένεται πως οι επισκέπτες του θα φθάσουν τελικά τις 30.000. Το Show διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού και με χορηγούς επικοινωνίας την τηλεόραση του ΑΝΤ1, την εφημερίδα Sportime, τον Sportime FM και τα περιοδικά Power Techniques, Max Power, Evo, Power Bikes και XL.

Στην ελληνική γιορτή του tuning συμμετέχουν μεταξύ πολλών άλλων διακεκριμένοι διεθνείς και εγχώριοι βελτιωτικοί οίκοι, αντιπροσωπείες ελαστικών και ανταλλακτικών καθώς & ηχοσυστημάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχές από showmen -μαιτρ του είδους στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ο Terry Grant, κάτοχος επτά ρεκόρ Guinness και η ομάδα drift «Steer from the Rear», οι οποίοι πραγματοποιούν εντυπωσιακές εκδηλώσεις και επιδείξεις για το κοινό στη Live Arena, που λειτουργεί στις εξωτερικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα, λειτουργεί κεντρική σκηνή, στην οποία πραγματοποιούνται interactive events με τη συμμετοχή του κοινού. Πέρα από τον ομολογουμένως εντυπωσιακό Τerry Grant, την αδρεναλίνη του κοινού ανεβάζει και το τολμηρό χορευτικό show των προσκεκλημένων από το περιοδικό Max Power κοριτσιών.

Το ενδιαφέρον βέβαια των περισσότερων συγκεντρώνουν τα 20 διάσημα στο χώρο του tuning αυτοκίνητα, που ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για το show της Αθήνας, στο οποίο ακόμη συμμετέχουν και δημοφιλή σπορ αυτοκίνητα πέντε ελληνικών αντιπροσωπειών (Citroen, Ford, Mitsubishi, Renault, Seat).

Στην σύντομη συζήτηση που είχαμε με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Παπατριανταφύλλου, επισκεπτόμενοι το show, μας είπε μεταξύ άλλων πως πρότυπα της τετραήμερης εκδήλωσης είναι οι διάσημες αντίστοιχες εκθέσεις του Έσσεν και του Παρισιού. Στόχος του 1oυ International Athens Tuning Show είναι το tuning να προσεγγίσει ως έννοια περισσότερο το ελληνικό κοινό ως «ανάγκη του ανθρώπου να διαφοροποιείται και να διαφοροποιεί τα προϊόντα του», ξεφεύγοντας έτσι επιτυχώς και από την ισοπεδωτική λογική της «περιθωριοποίησης», που για πολλούς το συνοδεύει εδώ και αρκετά χρόνια.

Για τον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, θα πρέπει να τονίσουμε πως είναι κρίμα να υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια από τους κρατικούς λειτουργούς για την χρήση του, αφού είναι ιδανικός για κάθε εκδήλωση που αφορά το χώρο του αυτοκινήτου και προσφέρει χαρά, ενώ παράλληλα είναι προσεγγίσιμος από τον πολύ κόσμο και με αυτόν τρόπο αξιοποιείται εμπορικά αφήνοντας κάθε πλευρά ευχαριστημένη.

Θα πρέπει ακόμη να πούμε πως από την πλευρά μας στηρίζουμε κάθε εκδήλωση που διεξάγεται εκεί, αφού η Αυτοκίνηση και κάθε έννοια έκφρασης και προέκτασής της μας αφορά όλους, άσχετα από ποιο «μετερίζι» ο καθένας μας την υπηρετεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ