top icon
Επικαιρότητα

Audi A1 made in Spain!

Η Audi φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρει την παραγωγή του «βασικού» της μοντέλου στο Martorell της Ισπανίας.

Η Audi φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρει την παραγωγή του «βασικού» της μοντέλου στο Martorell της Ισπανίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από επίσημη πήγη της εταιρείας, φαίνεται πως εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο κατασκευαστικής… ανασύνταξης της Audi, η οποία θέλει την εταιρεία να τοποθετεί κάτω από την ίδια «στέγη» μοντέλα που πατούν πάνω στην ίδια παλτφόρμα. Το προφανές όφελος; Τι άλλο, παρά η περαιέρω μείωση του κόστους τόσο για την ίδια την Audi, όσο και το γερμανικό Γκρουπ, ευρύτερα. Η φημολογούμενη μετακίνηση της συναρμογής του A1 από το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες στο «αδελφό» εργοστάσιο της Seat στο Martorell της Ισπανίας, στα περίχωρα της Βαρκελώνης, στο οποίο κατασκευάζονται σήμερα τα Audi Q3, Seat Ibiza, Leon και Altea, κρύβει πίσω της μια ακόμα είδηση: την απόφαση των ιθυνόντων της γερμανικής εταιρείας να ξεκινήσουν στην πρωτεύουσα του Βελγίου την κατασκευή ενός εντελώς νέου μοντέλου της γκάμας τους, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ηλεκτρικό!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για το λόγο αυτό, η Audi σχεδιάζει να επενδύσει στο υπάρχον εργοστάσιο κατασκευής του Α1 περισσότερα από 500 εκ. ευρώ από σήμερα έως και το 2019, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η όλη… μεταφορά. Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως η υπάρχουσα κατασκευαστική δυναμική του εν λόγω εργοστασίου σε ετήσια βάση ανέρχεται σήμερα στις 115.000 μονάδες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ