top icon
Επικαιρότητα

Audi A3 4d concept

Τη μεγάλη έκπληξη πραγματοποιεί η Audi στη Γενεύη, παρουσιάζοντας την πρωτότυπη μορφή του Α3 sedan, η οποία βασίζεται στη νέα γενιά του γερμανικού μικρομεσαίου μοντέλου.

Τη μεγάλη έκπληξη πραγματοποιεί η Audi στη Γενεύη, παρουσιάζοντας την πρωτότυπη μορφή του Α3 sedan, η οποία βασίζεται στη νέα γενιά του γερμανικού μικρομεσαίου μοντέλου.
 
Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωτότυπα μοντέλα της φετινής Έκθεσης. Όχι μόνο γιατί «φωτογραφίζει» την τέταρτη παραλλαγή αμαξώματος του premium μικρομεσαίου μοντέλου της Audi, αλλά, κυρίως, για το γεγονός ότι κάτω από τις μεταλλικές του επιφάνειες κρύβεται το δάπεδο του νέου Α3 –τρίτης γενιάς- που κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Επί της ουσίας, το αυτοκίνητο, όταν τελικά πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας, θα αποτελεί τον άμεσο εμπορικό αντίπαλο του τετράθυρου επίσης VW Jetta στις αγορές της Β. Αμερικής, της Κίνας και της Ρωσίας, όπου ο συγκεκριμένος τύπος αμαξώματος καθίσταται ολοένα και πιο δημοφιλής.

 
Τι νέο μας φέρνει το A3 concept; Σχεδιαστικά υιοθετεί το εμπρός επιθετικό μέρος του Quattro Concept, ενώ στο πίσω οι παραπομπές στο «μεγάλο» Α7 είναι ιδιαίτερα διακριτές, χάρη στην έντονα κυρτή διαμόρφωση της πίσω κολώνας. Από πλευράς διαστάσεων, το concept τοποθετείται ένα σκαλί πιο χαμηλά σε σχέση με το υπάρχον Α4, με το μήκος του να ανέρχεται στα 4,44 μ. (-260 χλστ. σε σχέση με το Α4), το πλάτος στα 1,84 μ. και το ύψος στα 1,39 μ. 
 
Κάτω από το καπό του φιλοξενείται ο γνωστός 5κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,5 λίτρων της εταιρείας, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 408 ίππους μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω του επίσης γνωστού S-Tronic 7τάχυτου κιβωτίου της Audi.
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ