top icon
Επικαιρότητα

Audi: Αβέβαιο το μέλλον των V10 και W12 κινητήρων της

Η επερχόμενη άνθιση και σε εμπορικό επίπεδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον των «μεγάλων» κινητήρων του Γερμανού κατασκευαστή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Automotive News το πρώην στέλεχος της Volvo, Peter Martens, που πλέον μετέχει στο ΔΣ του Γερμανού κατασκευαστή ως μέλος του τμήματος εξέλιξης, μίλησε για τη στροφή της Audi προς την ηλεκτροκίνηση επιβεβαιώνοντας αυτό που ήδη γνωρίζουμε: ότι έως το 2020, η εταιρεία θα διαθέτει προς πώληση στις ανά τον κόσμο εκθέσεις της τρία ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Από αυτά τα δύο είναι ήδη γνωστά (E-Tron SUV και E-Tron Sportback).

Όπως ήταν επόμενο, η όλη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το μέλλον των κινητήριων μονάδων στη γκάμα της Audi με δεδομένη την ειλημμένη απόφαση των ιθυνόντων της να στείλουν στο… πυρ το εξώτερον πάνω από το 40% των μονάδων που ήδη διαθέτουν στις τάξεις τους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Peter Martens, «πολλοί συνδυασμοί κινητήρων-κιβωτίων θα εξαφανιστούν σε βάθος χρόνου καθώς και ολόκληρες γενιές κινητήριων μονάδων».

Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο οι «μεγάλοι» κινητήρες της Audi θα επηρεαστούν άμεσα εμπίπτοντας στις ως άνω περιπτώσεις, ο 56χρονος μάνατζερ δεν έκρυψε τα λόγια του:

«Χρειαζόμαστε στα αλήθεια τους V10 και W12 κινητήρες για τα επόμενης γενιάς μοντέλα μας; Αναρωτιόμαστε ακόμα και για το μέλλον των V8, ειδικότερα δε των ντίζελ εκδόσεών του, για τις οποίες όμως δεν μπορώ να πω ότι δεν τις χρειαζόμαστε. Την ίδια στιγμή, έχουμε ένα μεγάλο πλήθος πελατών μας που θέλουν κινητήρες με πολλούς κυλίνδρους. Θα υπάρχουν όμως αυτοί για πάντα; Σίγουρα όχι, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν για αρκετό διάστημα»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ