top icon
Επικαιρότητα

Audi Q1: Πρεμιέρα το 2016

Η γερμανική εταιρεία επεκτείνει τη γκάμα των crossover μοντέλων της παρουσιάζοντας και επίσημα πλέον σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, το νέο Q1.

Η γερμανική εταιρεία επεκτείνει τη γκάμα των crossover μοντέλων της παρουσιάζοντας και επίσημα πλέον σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, το νέο Q1.

Αναγνωρίζοντας την τάση που θέλει τα «μικρά» και σε κόστος crossover μοντέλα να καθίστανται ολοένα και πιο δημοφιλή, η Audi προχωρά με γοργούς ρυθμούς το project εξέλιξης του νέου Q1 σε μια προσπάθεια να είναι έτοιμο να ριχτεί στις ανά τον κόσμο αγορές στις αρχές περίπου του 2016. Σύμφωνα με τις έως τώρα «διαρροές», το νέο Q1 θα πατά στη νέα ευέλικτη πλατφόρμα MQB των Γερμανών αποτελώντας επί της ουσίας μια κοντύτερη παραλλαγή του Q3. Και ασφαλώς, του ομόσταυλου Tiguanτης VW. Η παραγωγή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί με ρυθμούς 70.000 μονάδων το χρόνο στο γνωστό και μη εξαιρετέο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας στο Ingolstadt της Γερμανίας υπό την «προϋπόθεση» ασφαλώς πως η «γέννηση» του μεγαλύτερου Q5 θα μεταφερθεί σε εκείνο που βρίσκεται στο Μεξικό. Σε κάθε περίπτωση, τιμολογιακά, το νέο Q1 θα τοποθετείται στα επίπεδα ενός A3 Sportback όντας την ίδια στιγμή αισθητά φτηνότερο από το μεγαλύτερο Q3. Σχεδιαστικά, το νέο Q1 αναμένεται να υιοθετεί τη γνώριμη crossover σιλουέτα της Audi σε συνδυασμό ωστόσο με πολλά στοιχεία που συναντάμε σήμερα στις εκδόσεις Allroad (χαρακτηριστικότερο όλων αναμένεται να αποτελέσει το μεταλλικό κάλυμμα κάτω από τον εμπρός προφυλακτήρα). Σε ότι αφορά στον εξοπλισμό, το νέο Q1 αναμένεται να καλύψει κάθε απαίτηση, καθώς θα προσφέρεται στις εκδόσεις S, RS και Exclusive Line της εταιρείας.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, κάθε άλλο παρά εκπλήξεις αναμένονται, καθώς το νέο Q1 αναμένεται να χρησιμοποιήσει πολλά από τα ήδη καθιερωμένα 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μηχανικά σύνολα της Audi. Και πιο συγκεκριμένα, τους γνωστούς βενζινοκινητήρες 1.4, 1.8 και 2.0 της γενιάς TSI με απόδοση που θα κυμαίνεται στους 140, 180 και 230 ίππους, καθώς ασφαλώς και τον 2λιτρο TDI σε εκδόσεις 150 και 184 ίππων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ