top icon
Επικαιρότητα

Avatar Roadster: Στα χνάρια του Ariel Atom

Η μικρή βρετανική εταιρεία Marlin Sports Cars και το αγωνιστικό της παρακλάδι, το οποίο φέρει την ονομασία Avatar, θα παρουσιάσουν στις 14 Ιανουαρίου ένα «καυτό» track day μοντέλο.

Μπορεί η teaser φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα να μη δίνει σαφείς απαντήσεις αναφορικά με το σχεδιαστικό προφίλ του εν λόγω μοντέλου, ωστόσο οι πληροφορίες για το νέο Avatar Roadster, οι οποίες έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, είναι λίαν αποκαλυπτικές.

Στη βασική του έκδοση, το αντίπαλο δέος του Ariel Atom θα προσφέρεται με έναν 2λιτρο κινητήρα τούρμπο της Ford, ο οποίος θα βρίσκεται εγκατεστημένος πίσω ακριβώς από την πλάτη του οδηγού. Θα συνεργάζεται δε μ' ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, που προέρχεται από την Porsche Boxster 986(!), μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς με την αρωγή ενός μπλοκέ διαφορικού της Quaife. Η απόδοση του κινητήρα έχει οριστεί από τους μηχανικούς της μικρής αυτής βρετανικής εταιρείας στους 252 ίππους, τιμή ικανή να επιταχύνει το αμάξωμα των 700 μόλις κιλών από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 4 δλ.

Για αυτούς που αναζητούν… κάτι παραπάνω, η εταιρεία προσφέρει μια έκδοση που κινείται από τον γνωστό κινητήρα Ecoboost των 2,3 λίτρων του νέου Ford Focus RS, ο οποίος θα αποδίδει 350 ίππους. Η συγκεκριμένη παραλλαγή του Avatar Roadster θα διαθέτει 6άρι κιβώτιο, 6ίστονες δαγκάνες με αγωνιστικά υλικά τριβής, σλικ ή ήμι-σλικ ελαστικά, καθώς και ρυθμιζόμενες σε τρία στάδια αναρτήσεις._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ