top icon
Επικαιρότητα

Ο Elon Musk θέλει το νέο Roadster να… ίπταται

Η αυτοκίνηση σε νέο επίπεδο.

O Elon Musk έδωσε για τρίτη φορά το «παρών» στο καθιερωμένο podcast του Joe Rogan στα πλαίσια του οποίου ο CEO της Tesla αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόθεσή του να προσδώσει ιπτάμενες δυνατότητες στο νέο Roadster.

Ο ισχυρός άνδρας της Νο 1 αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης δήλωσε εκ νέου στον Joe Rogan ότι η Tesla «ολοκληρώνει φέτος την μηχανολογική εξέλιξη του Roadster» προσθέτοντας ότι το νέο μοντέλο της εταιρείας «θα διαθέτει κάποια τεχνολογία πυραύλων», αναφερόμενος προφανώς στο πολυσυζητημένο έξτρα «πακέτο» που διόλου τυχαία θα φέρει την ονομασία SpaceΧ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ξεκαθάρισε ότι θα ήθελε να βάλει έξτρα προωθητήρες στη νέα δημιουργία της αμερικανικής εταιρείας, κάτω από το «σώμα» του οχήματος, οι οποίοι θα χαρίζουν στο νέο Roadster… ιπτάμενα χαρακτηριστικά.

«Θέλω να μπορεί να αιωρείται. Προσπαθώ να καταλάβω με ποιο τρόπο θα καταφέρω να κάνω αυτό το πράγμα να αιωρείται, χωρίς να σκοτώνονται άνθρωποι. Σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσαμε να το κάνουμε να αιωρείται, αλλά όχι πολύ ψηλά. Ίσως στο ένα μέτρο πάνω από το έδαφος, ή κάτι τέτοιο. Έτσι, αν πέσεις κάτω, θα καταστρέψεις την ανάρτηση, αλλά δεν πρόκειται να πεθάνεις. Ίσως, στα 1,8 μ. Εάν θέσουμε ένα όριο ύψους, πιθανότατα θα είναι μια χαρά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Elon Musk.

Tesla Roadster

Διαβάστε επίσης: Το 2022 έρχεται το νέο Tesla Roadster

Ο Joe Rogan ρώτησε τον Elon Musk αν το νέο Roadster θα μπορεί να ταξιδέψει ενώ θα είναι στον αέρα, με τον ισχυρό άντρα της Tesla να απαντά:

«Ναι. Ο ρυθμός με τον οποίο θα ταξιδεύει ενώ θα αιωρείται θα είναι πολύ γρήγορος», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα υπόκειται σε χρονικά όρια για να εμποδίσει τους χειριστές του να είναι… εκτός εδάφους για πολύ ώρα.

Στην περίπτωση που ο δυνητικός ιδιοκτήτης του νέου Roadster αποφασίσει να εγκαταστήσει το προαιρετικό «πακέτο» SpaceX, τότε τα πίσω καθίσματα θα αφαιρούνται, καθώς τη θέση τους θα πάρει ένα δοχείο αέρα σε πίεση «περίπου 10.000 PSI», σε συνδυασμό με μια σειρά προωθητήρων. Με αυτό το «πακέτο», το Tesla Roadster θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 1,1 δλ.!

Σε περίπτωση που η Tesla δεν καταφέρει τελικά να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Elon Musk στο συγκεκριμένο τομέα, το νέο Roadster θα είναι εξοπλισμένο με ένα… εναλλακτικό καλούδι.

«Είμαι πεπεισμένος ότι τουλάχιστον θα μπορέσουμε να έχουμε έναν προωθητήρα με την πινακίδα κυκλοφορίας να πέφτει, σε στυλ James Bond. Και εκεί θα μπορεί να υπάρχει ένα προωθητήρας που θα προσφέρει έως και τρεις τόνους ώθησης», δήλωσε ο Elon Musk.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ