top icon
Κόσμος

Χαμένοι στο Διάστημα: Που βρίσκεται τώρα το Tesla Roadster του Elon Musk;

Πριν από τέσσερα χρόνια εκτοξευόταν στο διάστημα ο πύραυλος Falcon Heavy της SpaceX, κουβαλώντας μαζί του το προσωπικό Tesla Roadster του Elon Musk.

Το κερασί Tesla Roadster με την ονομασία «Starman» βρίσκεται ακόμη εκεί έξω, ακολουθώντας ένα μοναχικό μονοπάτι σε «τροχιά» γύρω από τον ήλιο, άλλες φορές ως δορυφόρος της Γης και άλλοτε του Άρη.

Το αυτοκίνητο δεν συμμετέχει σε κάποιο επιστημονικό ταξίδι. Ήταν μια δοκιμαστική εκτόξευση και το Falcon Heavy της SpaceX χρειαζόταν ένα εικονικό ωφέλιμο φορτίο. Ο δε Elon Musk είχε δηλώσει ότι ήθελε να είναι το πιο ανόητο πράγμα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Έτσι διάλεξε το δικό του Tesla Roadster.

Την περασμένη Δευτέρα, το αυτοκίνητο βρισκόταν περίπου 234 εκατομμύρια μίλια από τη Γη και περίπου 200 εκατομμύρια μίλια από τον Άρη, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης www.whereisroadster.com, ο οποίος χρησιμοποιεί τα δεδομένα της NASA για να παρακολουθεί το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Το Tesla Roadster του Elon Musk μπήκε σε τροχιά

Το όχημα δεν αποκλείεται να διατηρείται ακόμη ακέραιο, δηλώει ο Τζόναθαν Μακντάουελ, του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, πιθανότατα όμως έχει χτυπηθεί από κάποιους μετεωρίτες κατά τη διάρκεια της εκδρομής του στο σύμπαν.

Περιστασιακά θα φτάνει αρκετά κοντά σε ουράνια αντικείμενα.

Tesla Roadster - Elon Musk

Το 2020, το όχημα έκανε την πρώτη του κοντινή προσέγγιση στον Άρη, περνώντας σε απόσταση 5 εκατομμυρίων μιλίων από τον πλανήτη – ή περίπου 20 φορές την απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA, το Tesla Roadster δεν είναι πιθανό να περάσει κοντά από άλλο πλανήτη μέχρι το 2035, όταν θα περάσει ξανά από τον Άρη.

Μια ακαδημαϊκή εργασία υπολόγισε ότι οι πιθανότητες σύγκρουσης του αυτοκινήτου με τη Γη μέσα στα επόμενα 15 εκατομμύρια χρόνια είναι περίπου 22%. Οι δε πιθανότητες να συντριβεί στην Αφροδίτη ή τον Ήλιο είναι 12%.

«Αυτές δεν είναι πολύ υψηλές πιθανότητες, είπε στο CNN Business ο Hanno Rein, καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο που συνέγραψε την εργασία.

Η τελική μοίρα του Tesla Roadster πιθανότατα δεν θα γίνει γνωστή για πολλά εκατομμύρια χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Elon Musk είχε πει το 2018 ότι ελπίζει οι άνθρωποι να έχουν ως τότε ήδη δημιουργήσει οικισμούς σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και κάποιοι απόγονοί τους να μπορέσουν να σύρουν το Roadster πίσω σε ένα μουσείο.

Πηγή: kathimerini.gr

Tesla Roadster - Elon Musk

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Tesla Roadster - Elon Musk
  • Tesla Roadster - Elon Musk
  • Tesla Roadster - Elon Musk
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ